FC Dordrecht sleept gelijkspel tegen MVV uit het vuur

10 september 2011

DORDRECHT - Na een levendige wedstrijd hield FC Dordrecht uiteindelijk nog één punt over aan de thuiswedstrijd tegen MVV: 3-3. Daarmee hoefde de ploeg van Theo Bos ondanks de 3-1 voorsprong bij rust niet ontevreden mee te zijn.

MVV startte voortvarend aan de Krommedijk en trok het initiatief direct naar zich toe. Vrolijk combinerend werd de kwetsbaarheid van de defensie in de fase in de zevende minuut al bloot gelegd, Rajcomar knalde via de vingertoppen van Doedee raak in de verre hoek: 0-1.

Het leek een zware avond te gaan worden voor de thuisploeg die een kwartier nodig had om grip te krijgen op het Maastrichtse spel, maar vervolgens werd de schroom afgegooid en kende de elf van Bos de beste periode van de wedstrijd. MVV werd teruggedrongen en opgejaagd en de gelijkmaker van Shayron Curiel na 25 minuten was een logisch gevolg van de verhoudingen in het veld. De linksbuiten schoot na een knappe aanval de voorzet van Cecilio Lopes knap binnen: 1-1.

Bij de volgende aanval leek Dordt zelfs al op voorsprong te komen, maar de inzet van Jeffrey Rijsdijk belandde via het been van Quaden op de paal. Het bleek echter uitstel van executie want twee minuten later profiteerde Lopes attent van een blunder van MVV-doelman Job Bulters die een eenvoudige voorzet van Curiel even eenvoudig tussen zijn vingers door liet glippen. De Dordtse spits behoefde alleen zijn knie maar op te heffen om zijn ploeg op voorsprong te zetten: 2-1.

FC Dordrecht rook bloed en MVV leek de kluts volledig kwijt te raken, wellicht het best geïllustreerd door Sjoerd Winkens die van ver buiten het strafschopgebied zijn eigen doelman met een misplaatste terugspeelbal verschalkte. Met de goedkope 3-1 voorsprong leek Dordrecht op rozen te zitten. Maar het Limburgse verzet was nog niet gebroken, daarvoor bleek de ploeg van René Trost ook te goed te kunnen voetballen.

De thuisclub leek na terugkeer van de thee zelf ook niet helemaal gerust op een goede afloop. "We liepen teveel achteruit terwijl dat juist niet de bedoeling was", sprak Theo Bos na afloop. MVV maakte optimaal gebruik van die geboden ruimte en vond binnen vijf minuten al de aansluiting. Malcom Esajas rondde een soepele aanval bekwaam af: 3-2 en de angst sloop de definitief bij de Dordtenaren naar binnen. Theo Bos trachtte zijn verdediging te versterken met Beugelsdijk voor Rijsdijk, maar nog geen minuut na de rentree van de Haagse huurling noteerde de onfortuinlijke Wimer Kousemaker met de 3-3 het tweede eigen doelpunt van de avond. Een teleurstelling voor de Schapekoppen leek in de lucht te hangen.

Met man en macht werd echter dat ene punt verdedigd en de gang naar voren werd steeds sporadischer. Kevin Tano werd binnen de lijnen gebracht voor Mayele om de aanval van nieuwe impulsen te voorzien, doch die opzet leek amper een minuut later alweer teniet te worden gedaan toen Coster met zijn arm een dreigende situatie onschadelijk had gemaakt en met rood kon vertrekken. In ondertal werd het pompen of verzuipen, maar met vereende krachten én een sublieme reflex van Stef Doedee overleefde FC Dordrecht de spannende slotfase.