FC Dordrecht lijdt flinke nederlaag bij FC Zwolle

22 oktober 2011

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond 21 oktober klop gekregen van FC Zwolle. Op bezoek bij de koploper van de Jupiler League werd de ploeg van trainer Theo Bos met 5-0 over de knie gelegd.

Na ruim tien minuten spelen keken de Dordtenaren al tegen een achterstand aan. Nassir Maachi kon de bal in een leeg doel tikken nadat een ploeggenoot zijn inzet gekeerd zag worden door doelman Stef Doedee. De oud-speler van FC Utrecht kreeg de bal voor zijn voeten en faalde vervolgens niet.

Diezelfde Maachi kon acht minuten later na een goede combinatie op het middenveld doorstomen naar het strafschopgebied om vervolgens voor de 2-0 te zorgen. De ruststand werd bepaald door Mustafa Saymak. De vleugelaanvaller kopte een voorzet binnen nadat er slordig balverlies werd geleden door Dordrecht aan de rechterkant van het veld: 3-0.

Met nog geen vijf minuten op de klok in de tweede helft mocht Doedee al voor de vierde keer vissen. De sluitpost kon een vrije trap van FC Zwolle niet onder controle krijgen, waardoor Saymak eenvoudig voor zijn tweede doelpunt van de avond kon aantekenen.

Niet veel later mocht Nassir Maachi zijn goede optreden bekronen met een hattrick. Dat deed hij na een schitterend uitgespeelde counter van de Zwollenaren, al moet gezegd worden dat er niemand van FC Dordrecht was te bekennen in het eigen centrum. Datzelfde centrum bestond na een uur spelen helemaal niet meer. Johan Versluis liep ter hoogte van de middenlijn tegen zijn tweede gele kaart aan en werd door de scheidsrechter met rood van het veld gestuurd.

Met tien man kon de formatie van Theo Bos de schade nog wel beperken, want gescoord werd er niet meer. Door de nederlaag blijft FC Dordrecht in het rechterrijtje van de ranglijst. Tegenstander FC Zwolle blijft aan kop in de eerste divisie. Aanstaande donderdag speelt Dordrecht aan de Krommedijk in de derde ronde van de KNVB beker tegen AZ.