Sprankelende opening rotonde Spuiweg

15 december 2011
Sprankelende opening rotonde Spuiweg

DORDRECHT - Wethouder Jasper Mos (Verkeer en Vervoer) opende woensdag 10 december officieel de nieuwe rotonde op het kruispunt Spuiweg-Kilwijkstraat. De rotonde is aangelegd om een vloeiende en vlotte verkeersafwikkeling te bevorderen. De snelheid van het autoverkeer vanuit de Krispijntunnel wordt door de rotonde geremd waardoor fietsers veiliger het fietspad op de Spuiweg kunnen bereiken. Ook maakt de nieuwe rotonde het mogelijk om vanuit de Krispijntunnel direct naar de Burgemeester de Raadtsingel te rijden. Hiermee wordt de Singel ontlast en wordt tevens de verkeersveiligheid verbeterd.

Door het ontsteken van sprankelende lichtjes in de kerstboom opende wethouder Mos de rotonde aan de Spuiweg. Naast omwonenden en winkeliers waren ook projectleiders en de aannemer aanwezig om te vieren dat de rotonde gereed is. Na het ontsteken van de kerstboom praatten de aanwezigen nog na in de Lachende Gans.

Werkzaamheden rotonde Spuiweg
De werkzaamheden aan de rotonde zijn begin mei gestart en hebben ongeveer 10 weken geduurd. De kabels en leidingen zijn verlegd, de fietspaden zijn van een rode toplaag voorzien en er is nieuwe beplanting op het middeneiland en in de plantsoenen aangebracht. De boom op de rotonde is ‘op de groei’ geplant. De officiële opening van de rotonde kon pas na oktober plaatsvinden vanwege het plantseizoen voor nieuwe aanplant. De rotonde is nu officieel klaar.

Herinrichting Spuiweg
Wethouder Mos: “Ik ben blij met de realisatie van de rotonde. De gehele Spuiweg is heringericht en mede door de rotonde heeft de Spuiweg een nieuw (aan)gezicht gekregen. Ook de Johan de Wittstraat en het stationsgebied zijn zo goed als gereed en daarmee is het verkeer in de hele Schil verbeterd. Wij hebben inmiddels een representatieve entree van de Binnenstad waar we trots op mogen zijn!”


 

Meer informatie over parkeren in Dordrecht is te vinden op www.dordrecht.nl/parkeren 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.