Start werkzaamheden rotonde Leeuwstraat-Copernicusweg

29 maart 2012 door Liesanne

DORDRECHT - Op maandag 2 april starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Leeuwstraat-Copernicusweg. Met de aanleg van een rotonde op dit kruispunt wil de gemeente de verkeerveiligheid en leefbaarheid in de directe omgeving vergroten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Gebr. Van Kessel uit Dordrecht en zijn naar verwachting eind oktober 2012 afgerond.

Als onderdeel van deze werkzaamheden wordt de Copernicusweg (tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk) onderlangs de Zuidendijk aangelegd en doorgetrokken tot de Schenkeldijk. Ook worden de Leeuwstraat en De Jagerweg opnieuw geasfalteerd. Het opnieuw asfalteren is nodig vanwege de rioolwerkzaamheden die hier vorig jaar zijn uitgevoerd.

Omleidingsroutes
Als gevolg van de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde en de doorgetrokken Copernicusweg wordt de kruising Leeuwstraat-Copernicusweg en de Zuidendijk vanaf 2 april afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer van Dordrecht-West naar Dordrecht-Oost wordt omgeleid via de Copernicusweg, Kometenlaan, Venuslaan, Galileilaan Kapteynweg, Karel Lotsyweg, Overkampweg, Stevensweg en de Zuidendijk. Het verkeer in de omgekeerde richting wordt omgeleid via de Zuidendijk, Stevensweg, Overkampweg, Karel Lotsyweg, Kapteynweg, Galileilaan en de Leeuwstraat.  De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele borden en staan vanaf maandag 2 april op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Fietsers worden ter plaatse om het werkgebied heen geleid.

Verkeersveiligheid
Wethouder J. Mos (Verkeer & Vervoer) over de aanleg van de rotonde op het kruispunt Leeuwstraat-Copernicusweg. “Al jarenlang zijn er verkeersproblemen in dit gebied. Door op dit kruispunt een rotonde aan te leggen willen we de verkeerveiligheid en leefbaarheid in de omgeving vergroten. Bovendien draagt een rotonde bij aan een betere ontsluiting van het gebied vanaf de gebiedsontsluitingswegen, waarbij de goede doorgang naar het buitengebied ook voor zware voertuigen verzekerd blijft.” 

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.