Werk voor verlenging Copernicusweg Sterrenburg begonnen

02 april 2012

DORDRECHT -Op de kruising Leeuwstraat/Copernicusweg in Sterrenburg 1 zijn de voorbereidende werkzaamheden voor een rotonde begonnen. Alhoewel in de beeldvorming van de gemeente dat vooral opvalt, is het meest historisch de aanleg van een brede weg beneden langs de Zuidendijk. DDat gebeurt tussen Schenkeldijk en Leeuwstraat.

Een kwart eeuw is over allerlei varianten gesproken en gedacht om het sportcomplex Schenkeldijk en Sterrenburg beter te verbinden.

De Copernicus staat ook al op eerdere kaarten als grote weg tussen Wielwijk en Dubbeldam. In Wielwijk is op het wegtraject een park gekomen. Nu komt er in Sterrenburg 1 een stukje bij.

Gelijktijdig zal de verkeersafwisseling op de kruising worden aangepast.

Bericht van de gemeente heefft als tekst:

 

 

rotonde Op maandag 2 april starten de werkzaamheden voor de aanleg van een rotonde op het kruispunt Leeuwstraat-Copernicusweg. Met de aanleg van een rotonde op dit kruispunt wil de gemeente de verkeerveiligheid en leefbaarheid in de directe omgeving vergroten. De werkzaamheden worden uitgevoerd door Gebr. Van Kessel uit Dordrecht en zijn naar verwachting eind oktober 2012 afgerond.


Als onderdeel van deze werkzaamheden wordt de Copernicusweg (tussen de Leeuwstraat en de Schenkeldijk) onderlangs de Zuidendijk aangelegd en doorgetrokken tot de Schenkeldijk. Ook worden de Leeuwstraat en De Jagerweg opnieuw geasfalteerd. Het opnieuw asfalteren is nodig vanwege de rioolwerkzaamheden die hier vorig jaar zijn uitgevoerd.

Omleidingsroutes

Als gevolg van de werkzaamheden voor de aanleg van de rotonde en de doorgetrokken Copernicusweg wordt de kruising Leeuwstraat-Copernicusweg en de Zuidendijk vanaf 2 april afgesloten voor het autoverkeer. Het verkeer van Dordrecht-West naar Dordrecht-Oost wordt omgeleid via de Copernicusweg, Kometenlaan, Venuslaan, Galileilaan Kapteynweg, Karel Lotsyweg, Overkampweg, Stevensweg en de Zuidendijk. Het verkeer in de omgekeerde richting wordt omgeleid via de Zuidendijk, Stevensweg, Overkampweg, Karel Lotsyweg, Kapteynweg, Galileilaan en de Leeuwstraat.  De omleidingsroutes worden ter plekke aangegeven met gele borden en staan vanaf maandag 2 april op www.dordrecht.nl/wegafsluitingen. Fietsers worden ter plaatse om het werkgebied heen geleid.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.