Website wil standbeeld Willem van Oranje op rotonde Raadtsingel

14 juli 2012

DORDRECHT - Zoveel hoofden, zoveel zinnen over een plek voor het standbeeld voor Willem van Oranje in Dordrecht, waaronder gisteren met een landelijke geldschieter is gesproken. Columnist Kees Thies gaf deze week zijn visie in AD De Dordtenaar. Een nieuwe nieuwssite mengt zich ook in de discussie:  Volgens Idordt.nl is TV-journalist Peter Tromp erbij betrokken.

 

Website Ditisdordt.nl bericht:

Rotonde Raadtsingel mogelijke plek beeld Willem van Oranje

De rotonde bij de ingang van het busstation op de Burgemeester de Raadtsingel is een mogelijke locatie voor een standbeeld van Willem van Oranje en Marnix van Sint-Aldegonde. Dat vindt DITISDORDT.NL De rotonde ligt midden op een belangrijke verkeersader in de stad en is relatief ruim van opzet. Het hart van de rotonde bevat nu slechts een grasveld. Om het beeld goed tot recht te laten komen, zou Willem van Oranje groter moeten worden uitgevoerd dan hij in het echt was.

Tot dusver worden het Hof en het Statenplein als mogelijke locaties genoemd voor het beeld. De vraag is of het beeld wel tot recht komt op het kleine besloten terrein van het Hof. Het Statenplein wordt gebruikt voor evenementen en de weekmarkt. Een beeld zou snel in de weg staan.

Het idee voor een beeld is afkomstig van Herman van Duinen, meldt dordrecht.net afgelopen dinsdag. De regionale zender RTV Rijnmond maakt een dag later een reportage. Directeur van Erfgoedcentrum Diep Ineke Middag zou het plan komende vrijdag gaan bespreken met de Prins Willem de eerste Herinneringsstichting. Samen met de voorzitter van het Platform Stedelijke Herdenking Hans Berrevoets jaagt zij activiteiten aan rond 19 juli. Dan is het 440 jaar geleden dat de eerste Vrije Statenvergadering plaatsvond in het Hof.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.