Historische weg en rotonde op grens Sterrenburg 1 en 2 bijna klaar

15 juli 2012

DORDRECHT – Een historisch stukje nieuwe weg, tussen Schenkeldijk en Leeuwstraat, wordt eind deze week in Dordrecht open gesteld.

Het gaat om een nieuwe weg beneden de bestaande Zuidendijk in Sterrenburg. 1-2.Veertig jaar geleden zou er nog de Copernicusweg worden doorgetrokken vanaf Rondweg tot in Dubbeldam. De inzichten veranderden en een nieuwe wijk verderop het eiland van Dordt kwam er niet. De Zuidendijk, zoals die er al eeuwen lag, bleef een belangrijke verbinding tussen het oude Dubbeldam en Sterrenburg.

Daarom is er een kwart eeuw een discussie geweest welke oplossing de smalle Zuidendijk zou kunnen ontlasten. De dijk kon het toenemende verkeer in elk geval niet meer aan.  Tenslotte haakte de politiek de laatste knoop door.

Uiteindelijk werd aan de Sterrenburg 1 zijde een woning gesloopt. Hierdoor kwam een strook grond beschikbaar. Direct langs het water ligt nu een nieuwe 30 km weg.

De witte lijnen staan al op het asfalt. Ook is er nu een rotonde gekomen in de Leeuwstraat/Corpernicusweg. De fietsers mogen bovenop de Zuidendijk blijven rijden tussen Leeuwstraat en Schenkeldijk. Alleen bestemmingsverkeer is er welkom.

Plannen om nog tussen Stevensweg en Sterrenburg 1 met een nieuw fietspad te komen, zijn nog niet uitgevoerd. Dat is volgens de tekeningen een ontbrekende schakel tussen de Schenkeldijk/richting Biesbosch en de fietsroute Oudendijk en richting Dubbeldam.

Volgens Sterrenburgers worden de sportvelden Schenkeldijk beter bereikbaar. Op vrijdagmorgen 20 juli is de nieuwe route in elk geval beschikbaar, alhoewel volgens informatie op de site van de gemeente de laatste borden al donderdagmiddag om 16 uur worden wegeehaald.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.