Groots Dordrechts Dictee schrijft groot bedrag bijeen

30 mei 2013 door Hennie van der Zouw
Groots Dordrechts Dictee schrijft groot bedrag bijeen

DORDRECHT - Een verheugde wethouder Bert van der Burgt nam donderdagavond een cheque van 9000 euro in ontvangst voor de bestrijding van laaggeletterdheid in de Drechtsteden. De bijna 150 deelnemers aan het Groots Dordrechts Dictee zorgden voor deze grandioze opbrengst.

Pejoratieve connotatie, state-of-the-artreverence, boert, jok en kortswijl. Het waren niet de eenvoudigste woorden die langskwamen in het Groots Dordrechts Dictee. Toen maker van het dictee Joachim Piscator de tekst voorlas, steeg een luid zuchten en lachen op uit de zaal van het Dordtse Da Vinci college waar de avond werd gehouden. Presentatoren Ineke Middag en Kees Rovers dicteerden de zinnen daarna woord voor woord.

De teamwinnaars en individuele winnaars werden na de puntentelling bekend gemaakt door de juryvoorzitter, het Tweede Kamerlid Gerard Schouw. Groepswinnaar was het Directieteam van de gemeente Dordrecht. Zij ontvingen onder andere de wisselbokaal. Op de tweede plaats eindigde het Team Advocaten.

Bij de individuele winnaars bereikte René Dijkgraaf de derde plaats, Huub Bogert de tweede en met minder dan tien fouten was de eerste plaats voor Rein Leentfaar. Naast een dinerbon en boeken hebben de prijswinnaars nóg een boek in het vooruitzicht en dat is de nieuwe roman van de auteur van het dictee. 'De liefdesgeschiedenis van Johan de Witt' verschijnt dit najaar.

Het eerste Groots Dordrechts Dictee werd georganiseerd door Rotaryclub Johan de Witt. Wethouder Van der Burgt verdeelt op opbrengst over twaalf partijen in de Drechtsteden die met een aanvalsplan laaggeletterdheid tegengaan.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.