Vier flats in Sterrenburg krijgen warmte van HVC

01 oktober 2013 door Hennie van der Zouw
Vier flats in Sterrenburg krijgen warmte van HVC

DORDRECHT - HVC legt in Dordrecht een warmtenet aan waarop de komende jaren duizenden woningen en gebouwen worden aangesloten. Dit betreft zowel nieuwbouw als bestaande bouw. De eerste vier bestaande flats die warmte krijgen van HVC staan in Sterrenburg. Tot het definitieve warmtenet klaar is, krijgen de flats warmte van een tijdelijke warmtecentrale (TWC).
Als in oktober 2013 het nieuwe stookseizoen begint, moet de TWC klaar zijn voor gebruik.
 
Voordeel voor bewoners
Er zijn werkzaamheden (geweest) in en rond de flats van corporatie Trivire. Maar met een goed doel: aansluiting op het warmtenet is voordelig voor de bewoners. Voor de warmte die zij verbruiken, betalen zij bij HVC 5% minder dan ze voor een vergelijkbaar verbruik van gas zouden betalen, want HVC houdt de prijs van warmte 5% onder de laagste gasprijs. Bovendien levert HVC veel warmte met weinig energie.
Hun voordeel hangt uiteraard wel af van de hoeveelheid warmte en warm water die zij verbruiken. Bovendien betalen bewoners voor meer dan alleen hun verbruik. Ze betalen bijvoorbeeld servicekosten (voor de meters), transportkosten (om de warmte te transporteren), onderhoud (van de installatie) en administratiekosten. Deze ‘overige kosten’ blijven gelijk.

Goed voor het mileu
Dordrecht wil nóg duurzamer. Op dit moment worden in Dordrecht nog veel fossiele brandstoffen gebruikt, terwijl lokaal duurzamere alternatieven beschikbaar zijn. Dus zetten gemeente, woningcorporaties Trivire en Woonbron en HVC zich in voor een collectief warmtenet dat ongebruikte energie benut. De komende jaren is dat de energie die vrijkomt in de verbrandingsinstallatie van HVC aan de Baanhoekweg. Later kunnen dat ook andere duurzame energiebronnen zijn.
Een huishouden met een aansluiting op het warmtenet bespaart tot wel 75% CO2-uitstoot vergeleken met een reguliere cv-ketel. 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.