Raad unaniem over motie Topinkomens

24 september 2014 door Hennie van der Zouw
Raad unaniem over motie Topinkomens

DORDRECHT - Er bestaat al langere tijd maatschappelijke onrust over de hoogte van de inkomens van bestuurders van instellingen waar de gemeente mee in zee gaat. Terechte onrust, wat Beter Voor Dordt betreft. Besteding van publiek geld, brengt immers maatschappelijke verantwoordelijkheid mee.
Onlangs kondigde Beter Voor Dordt aan een motie over dit onderwerp in te dienen.

De motie vroeg het college om een onderzoek naar de mogelijkheden om de hoogte van het inkomen van bestuurders mee te laten wegen bij aanbestedingen en het verstrekken van subsidies. En dat onderzoek, dat komt er. In de raadsvergadering van 24 september jl. is de motie unaniem
gesteund. Een dergelijk draagvlak is fantastisch, en Beter Voor Dordt dankt dan ook de andere partijen voor hun steun.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.