Gevolg motie ChristenUnie/SGP: ,,Hof van Nederland wordt Hof van Dordrecht"

17 december 2014
Gevolg motie ChristenUnie/SGP: ,,Hof van Nederland wordt Hof van Dordrecht"

DORDRECHT - Volgens twitter berichten uit de raadszaal - vannacht rond half drie - is de naam van het Hof van Nederland toch nog aangepast in Hof van Dordrecht. Daarvoor werd door meerderheid een motie over genomen van de ChristenUnie/SGP..

De keuze is nog niet gemaakt, zo bleek vanmorgen.

Fractievoorzitter Christenunie/SGP Bert Staat: ,,We hebben gevraagd om betere naam, die recht doet aan de geschiedenis. Hof van Dordrecht scoort. Ik heb daar beter gevoel bij."  College van b. en w. gaat nadenken nu. ,,Ze beraden zich", aldus Staat, die benadrukt dat hij met de motie kwam gelet op de betrokkenheid van zijn fractie bij de geschiedenis van Dordrecht.

De naam staat al enige tijd ter discussie, waarbij enerzijds werd gezegd dat Hof van Nederland geheel paste bij de ambities van het nieuwe belevingsmuseum en anderzijds de geschiedenis te ruim zou worden uitgedragen.

Dordrecht trekt een te grote broek aan, was het verwijt.  Om Dordrecht in het land op de kaart te zetten wordt de naam Hof van Nederland bedacht. Raadsleden werden door de naam Hof van Nederland verrast, zo bleek ook tijdens het beraad over de naamgeving.

 

Info van Fractie ChristenUnie/SGP vraagt aandacht voor naam museum Hofcomplex

Begin november werd bij de ingebruikname van het nieuwe Hofplein  ‘Hof van Nederland’als naam gelanceerd voor het nieuwe museum wat gevestigd wordt in het Hofcomplex. In het Hof wordt zoals bekend een digitale presentatie van de geschiedenis van Dordrecht en Nederland gerealiseerd. Vanaf het begin ontstond er discussie over de gekozen naam. Met name door het ontbreken van de relatie tussen de naam en de historische omgeving van het Hofcomplex. Dit leidde tot discussie door historici en zelfs tot een enquête over dit punt. In deze discussie werden namen genoemd als Het hof ten Augustinen, Hof van Holland of Hof van Dordrecht. Door de ChristenUnie/SGP is dan ook een motie ingediend waarin het college wordt opgeroepen zich opnieuw te beraden over de naam van het museum. De motie werd met ruime meerderheid door de gemeenteraad over genomen.

 
Bert Staat
Fractievoorzitter CU/SGP Dordrecht

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.