Winkelcentrum Sterrenburg mag uitbreiden

18 december 2014 door Hennie van der Zouw
Winkelcentrum Sterrenburg mag uitbreiden

DORDRECHT - De Raad van State heeft het licht op groen gezet voor de uitbreiding van het winkelcentrum Sterrenburg. Wel moet de gemeente nog enkele zaken goed regelen. Ondermeer of de 17 omliggende gemeenten ook instemmen met dit plan. Maar van die kant zijn er geen bezwaren meer te verwachten. Ook moet de gemeente goed vastleggen dat er niet meer dan 3000 vierkante meter winkelruimte bij mag komen. Dit betekent dat de supermarkt Jumbo mag uitbreiden, plus dat het aantal parkeerplaatsen zal toenemen.

Nico van Pelt, lid van het bestuur van het winkelcentrum, reageert positief op het besluit van de Raad van State. ,,Wij zijn super blij dat we onze uitbreidingsplannen nu kunnen realiseren. Uiteraard wil Corio, eigenaar van het centrum, de positieve uitspraak eerst op papier zien, maar verder staat niets meer in de weg om ons centrum een impuls te geven”. Van Pelt verwacht zelf dat, als alle formaliteiten rond zijn, de eerste paal wellicht nog komende zomer kan worden geslagen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.