Feestelijke aftrap platform Buurbook

10 juni 2015 door Hennie van der Zouw
Feestelijke aftrap platform Buurbook

DORDRECHT - Na gesprekken met vele tientallen Sterrenburgers over de communicatie in en over hun wijk, bleek de behoefte te bestaan om meer mogelijkheden te hebben elkaar te informeren en in contact te komen. Naast wijkkrant De Sterrenburger en wijkwebsite www.wijkendordrecht.nl/sterrenburg, start daarom BUURbook. Dit platform is van en voor de hele wijk en iedereen kan gratis meedoen. Wethouder Karin Lambrechts geeft woensdag 10 juni de feestelijke aftrap.

BUURbook is een sociaal platform voor de wijk. Bewoners, ondernemers en professionals die in de wijk werken kunnen elkaar eenvoudig informeren. Wat verandert er in de wijk? Welke ontwikkelingen zijn er? Welke activiteiten zijn er? Welke vragen willen zij elkaar stellen en wie heeft antwoord of kan hulp bieden? Het is ook mogelijk nieuwe ideeën en oproepen onder de aandacht te brengen van de wijk. Kan een spontaan idee uitgroeien tot een serieus plan? Zijn er wijkbewoners die vrijwilliger willen worden of mee willen werken aan een activiteit?

Iedereen kan meedoen
Iedere wijkbewoner die meedoet met BUURbook, weet méér over de wijk en kan meer invloed hebben op de eigen woonomgeving. BUURbook is gratis. Inschrijven en meedoen is heel eenvoudig. De gemeente Dordrecht wil op deze manier de betrokkenheid van wijkbewoners bij hun wijk en bij elkaar verder helpen vergroten.  

Feestelijk start tijdens eerste training
Op woensdag 10 juni 2015 is de eerste training voor wijkbewoners die meer willen doen en straks andere wijkbewoners kunnen vertellen over het gebruik van BUURbook. Wethouder Karin Lambrechts is aanwezig en verzorgt een feestelijke start. Bedenker en ontwikkelaar van BUURbook Maarten van der Velde vertelt daarna alles over het gebruik van BUURbook. Hij geeft tips en aanwijzingen om BUURbook ook snel te laten groeien in Sterrenburg.

In meer wijken
De eerste Dordtse BUURbook-pagina's zijn te vinden op sterrenburg.buurbook.nl. Inmiddels zijn er vergevorderde plannen om in nog vier wijken (Oud Krispijn, Nieuw Krispijn, Wielwijk, Crabbehof) van start te gaan met BUURbook en zijn er ideeën voor nog meer wijken in Dordrecht. BUURbook kan dan ook een belangrijk bijdrage zijn aan de 'participatiesamenleving' in Dordrecht. Wijkbewoners met vragen of met een aanbod kunnen elkaar via BUURbook eenvoudig vinden.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.