Rotonde Groenezoom vanaf maandag 13 juli op de schop

13 juli 2015 door Hennie van der Zouw
Rotonde Groenezoom vanaf maandag 13 juli op de schop

DORDRECHT - De rotonde Groenezoom gaat de komende drie weken op de schop. Maandagochtend 13 juli gaf wethouder Rik van der Linden het startsein voor de werkzaamheden. Verkeer wordt omgeleid. Met de herinrichting van de rotonde wordt een verkeersveiligheidsknelpunt in Dordrecht aangepakt.

Per fase wordt een deel van de rotonde afgesloten voor verkeer. Er is gestart aan de zijde van de Jan Valsterweg. De bedrijven daar blijven bereikbaar. Vanaf dinsdag 21 juli gaan de werkzaamheden verder aan de kant van Stadspolders. In het weekend van vrijdagavond 31 juli tot en met zondag 2 augustus is de rotonde in zijn geheel afgesloten. Tijdens de werkzaamheden kunnen fietsers de rotonde blijven gebruiken. Voor hen worden speciale maatregelen genomen.

Extra reistijd
Tijdens de werkzaamheden is hinder voor het verkeer helaas onvermijdelijk. Vanwege de zomervakantie is er minder verkeer en zijn ook de omliggende scholen gesloten. Dit neemt niet weg dat weggebruikers rekening moeten houden met extra reistijd. De gemeente communiceert actuele informatie over de omleidingen via de website www.dordrecht.nl en via de gemeentelijke accounts op Twitter en Facebook.

Verbeteren verkeersveiligheid
De rotonde krijgt een geheel nieuwe inrichting. Een kleinere rijweg voor autoverkeer zorgt voor kortere bochten en een lagere snelheid. Fietsers en automobilisten zien elkaar beter door een grotere afstand tussen autoverkeer op de rotonde en de kruisende fietspaden. De fietspaden komen bij de kruisingen verhoogd te liggen en hebben rode kleur. In de Chico Mendesring, voor de oversteek naar het Wellantcollege, komen twee busdrempels.

Fietsstad
Het college van burgemeester en wethouders heeft de ambitie om van Dordrecht een echte fietsstad te maken. Fietsveiligheid en fietscomfort staan hierbij voorop. Ook bij de rotonde Groenezoom wil het college een verbetering van de verkeersveiligheid voor met name fietsers realiseren.

Er is veel gesproken over de herinrichting van de rotonde. Uiteindelijk heeft de raad gekozen voor een gelijkvloerse variant, gebaseerd op de oplossing die de Fietsersbond heeft aangedragen. Door die keuze is geld beschikbaar om ook andere fietsveiligheidsknelpunten in Dordrecht aan te pakken.

Subsidie
De herinrichting van de rotonde Groenezoom wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van de provincie Zuid-Holland.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.