Stichting Dutch Baroque treedt in de voetsporen van de Meester

09 oktober 2015 door Hennie van der Zouw
Stichting Dutch Baroque treedt in de voetsporen van de Meester

DORDRECHT - De tijd van Bach herleefde afgelopen woensdag 7 oktober bij het concert van Dutch Baroque in de Wilhelminakerk te Dordrecht.  Op maar liefst vier klavecimbels werden concerten ten gehore gebracht op een absoluut unieke manier; precies zoals J.S. Bach deze concerten uitvoerde samen met zijn leerlingen en zonen was er woensdag een soortgelijke situatie. Ton Koopman aan het klavecimbel tezamen met 3 van zijn oud-leerlingen: Tini Mathot, Patrizia Marisaldi en Gerard de Wit.  

Met muziek van Antonio Vivaldi in arrangementen van Ton Koopman en concerten van J.S.Bach was het een memorabele avond. Het aanwezige publiek genoot ervan en nam na afloop van het concert de tijd om nog even na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

Het volgende concert van Dutch Baroque is de uitvoering van de Messiah in grote bezetting met   Dutch Baroque Orchestra, Dutch Baroque Vocal Consort en solisten als Mariana Pimenta, Oscar Verhaar, Scott Wellstead en Tiemo Wang, onder leiding van Gerard de Wit. Dit kerstconcert zal tweemaal worden uitgevoerd; op vrijdag 18 december in de Grote Kerk van Elburg en op zaterdag 19 december in de Oude Kerk van Zwijndrecht.

Dutch Baroque wil graag bereikbaar zijn voor een brede groep muziekliefhebbers, daarom kunt u kaarten met een flinke korting bestellen in de voorverkoop. Wie vóór 1 november kaarten bestelt voor de Messiah (www.dutchbaroque.nl) ontvangt een extra korting van 15%. Een mooi begin van de feestdagen.


 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.