Veel strijd maar geen punten voor Dordrecht in strijd tegen NAC

08 februari 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft niet kunnen winnen van NAC.  In eigen huis waren de Brabanders de gehavende ploeg van Harry van den Ham te slim af en wist Sjoerd Ars twee keer de keeper te passeren. Ondanks de strijdlust van de thuisploeg bleef de 0-2 op het scorebord staan.

De wedstrijd werd voorafgegaan met een minuut stilte ter nagedachtenis aan de deze week overleden Paul Beyersbergen.

In de beginfase van de wedstrijd was het NAC die de eerste speldenprikken uitdeelde. Een kopbal van Joey Suk kon nog net van de lijn weggewerkt worden door Glenn Bijl. Daarna was de thuisploeg aan zet en waren zowel Lumu als Fortes gevaarlijk voor het doel van ten Rouwelaar. Na een half uur werd er flink gejuicht op de Krommedijk, helaas werd de goal van Fortes afgekeurd door vermeend hands van Rangelo Janga.

Beide ploegen waren gewaagd aan elkaar maar uiteindelijk wist Sjoerd Ars die via een corner vlak voor tijd van een zeer aantrekkelijke eerste helft doelman te Loeke te verschalken.

Na rust bleef de thuisploeg de aanval zoeken maar weer was het Sjoerd Ars die na bijna tien minuten spelen wist te scoren.  De Schapenkoppen bleven vechten voor een doelpunt, het lukte echter niet om de Brabantse defensie effectief binnen te dringen. Michael Chacon was nog dichtbij de aansluitingstreffer maar raakte de bal net niet goed om tot scoren te komen. FC Dordrecht moest zijn meerdere erkennen in de nummer drie van de Jupiler League en zo eindigde de strijd op de Krommedijk in een 0-2 overwinning voor NAC.

Scoreverloop:
42. 0-1 Sjoerd Ars
54. 0-2 Sjoerd Ars

Opstelling FC Dordrecht: Te Loeke; Bijl, De Greef, Gravenberch (72. Arias), Van Weerdenburg; Fortes, Vleugels, Chacon; Lumu (65. Van Wermeskerken), Janga, De Bondt.

FC Dordrecht kon niet beschikken over Steenvoorden (knie), Lima (hamstring), Bunjaku (ziek), Daniels (ziek), Toure (hiel) en Aktaou (uit de selectie gezet)

Opstelling NAC Breda: Ten Rouwelaar, Mulder (74. Verbeek), Pedro, Lazic, van Diemen, Matic, Ars, Seuntjes, Suk (62. Naah), van der Weg, Stam

Bijzonderheden: Scheidsrechter van den Kerkhof gaf geel aan Jordy Vleugels (FC Dordrecht).

Bron: FC Dordrecht.