Senioren Orkest SOHW gaf fantastisch middagconcert bij Zorggroep Crabbehof

11 maart 2016 door Hennie van der Zouw
Senioren Orkest SOHW gaf fantastisch middagconcert bij Zorggroep Crabbehof

DORDRECHT - Het Senioren Orkest Hoeksche Waard gaf op donderdagmiddag 10 maart een spetterend middagconcert, voor de bewoners en de bezoekers van Zorggroep Crabbehoff.

In het Atrium van de Protestantse Zorggroep Crabbehoff begon het Senioren Orkest met de William Bluehart March van Böhmer. Hierna werd van de bekende Nederlandse arrangeur en orkestleider Pi Scheffer  “Vaudeville Suite” ten gehore gebracht.

Op de melodie van “An der schöne blauen Donau” van Johann Strauss jr. werden de gasten meegenomen naar het mooie Wenen, waarna de klanken “Conquest of Paradise” uit de film Vangelis door het Atrium klonken. Het eerste deel van het concert werd afgesloten met “Die schönsten Melodien” uit de werken van Verdi.

Na de pauze klonken de klanken van de solisten door de geweldig akoestisch ruimte van het Atrium.

Als eerste speelde Nora Letterman als soliste op het aanbeeld in het bekende stuk de “Amboss Polka”. Piet de Vroedt liet majestueuze klanken uit zijn euphonium komen, met “The Accrobat” gearrangeeerd door Greenwood-Mass

Daniël Meijer vertolkte op grandioze wijze Sonate no.1 van Rossini.

Alle drie de solisten konden rekenen op een geweldig applaus van het aanwezige publiek.

Na de solisten werd het concert voortgezet met de klanken van een potpourri van Strauss Walsen en afgesloten met Tango Melango. Na het uitbundige applaus werd als toegift Longstreet-Dixi gespeeld.

Het publiek was zeer tevreden en de orkestleden van het Senioren Orkest Hoeksche Waard konden weer met veel voldoening terugkijken op een geslaagd middagconcert.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.