Kort bekerseizoen voor FC Dordrecht

22 september 2016 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht beleefde geen plezier aan het weerzien met Sparta. Na een eerste helft waarin de Spartanen drie keer scoorde was de pret snel afgelopen. De Schapenkoppen verloren hun eerste bekerduel van dit seizoen met 3-1 in Rotterdam.

Geen gelukkig debuut
De ploeg van Gérard de Nooijer begon met vier wijzigingen ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen vrijdag. Er waren basisplaatsten voor Thomas, Van Wermeskerken en de debuterende doelman Antman. De Dordtenaren hadden een lastig begin in Rotterdam, de Spartanen trokken al vroeg ten strijde. Het doel van Niv Antman werd meerdere malen onder vuur genomen door Verhaar en El Azzouzi. Met het nodigde kunst en vliegwerk kreeg de Israëlische doelman de gevaarlijke schoten uit zijn doel. FC Dordrecht kreeg zelf ook kansen via Thomas, die de bal van dichtbij hard langs het doel van Kortsmit schoot. Dit was de grootste kans voor de Dordtenaren. Tien minuten voor de rust brak de verdediging van de Schapenkoppen. De Dordtenaren kregen drie doelpunten tegen in die laatste minuten voor de rust. Dijkstra, Verhaar en de ongelukkige Kramer (e.d.) verzorgden de doelpunten voor de Rotterdammers.

Een doelpunt als beloning
Dordt bleef hard opzoek naar de eretreffer maar het eerste kwartier konden de Schapenkoppen nog geen potten breken. Jafar Arias werd in de ploeg gebracht om een extra aanvallende impuls aan het team te geven en de wissel werkte. Na ruim een uur gespeeld te hebben op Het Kasteel was daar de eretreffer en Alvin Daniels, op aangeven van Arias, was de man die de bal achter Kortsmit schoof. De Dordtenaren bleven druk zetten op de Rotterdamse defensie en was het Ricky van Haaren die met een gevaarlijk afstandsschot de Spartaanse doelman aan het werk zette. De Dordtenaren kregen na het doelpunt van Daniels het idee dat er iets te halen viel maar dan moest het snel gebeuren. Dordrecht kreeg meer ruimte nadat Verhaar zijn tweede gele kaart ontving en moest vertrekken. Bradley de Nooijer zorgde voor wat enthousiasme want de back kwam via een solo goed voor het doel maar zijn schot miste de juiste richting. In de laatste minuten probeerden de Schapenkoppen het nog wel maar werd het hard werken niet beloond en bleef de 3-1 op het scorebord staan. FC Dordrecht gaat nu opmaken voor het duel met FC Volendam van aanstaande zaterdag.