Jubileumconcert Pro Patria stelt de jeugd centraal

03 oktober 2016 door Hennie van der Zouw
Jubileumconcert Pro Patria stelt de jeugd centraal

DORDRECHT - Zaterdag 01 oktober 2016 hield muziekvereniging Pro Patria, samen met het Drechtsteden Trombone Ensemble, een jubileumconcert ter ere van haar tachtig jarig bestaan in sporthal Delta in Dordrecht dat voor deze gelegenheid was omgebouwd tot een prachtige theaterzaal met sterrenhemel.

Het feestelijke concert had een bijzonder karakter waarin de jeugd centraal stond. Voorafgaand aan dit concert gaf dirigent Machiel de Kruijf op diverse basisscholen in Dubbeldam klassikaal muziekles op de P bone, een kunststof trombone. De leerlingen die belangstelling hadden voor vervolglessen, die dankzij de vele sponsors kosteloos waren, schreven zich in en kregen een stoomcursus op de P bone waarna zij deel mochten nemen aan het concert en samen met de muziekvereniging het wereldberoemde muziekstuk “I feel good” uitvoerden evenals het muziekstuk “The Pink Panter” waarbij een trombonist de show stal  als Pink Panter.Tijdens het concert werd verhalenderwijs getoond hoe de 12 jarige Dries zijn muzikale carrière begon bij de vereniging waarin Dries een actieve rol speelde. Bijzonder knap voor een 12 jarige jongeman die ook nog een solo gaf op zijn bariton waarna hij zich aansloot bij een optreden van het jeugdorkest van de vereniging, ook wel TOPP orkest genoemd, om vervolgens aan te sluiten bij het grote orkest waar hij nu inmiddels een jaar speelt.  

Het publiek kon na de uitvoering van het TOPP orkest afwisselend genieten van Pro Patria en het vierkoppige Drechtsteden Trombone Ensemble. Een aantal muziekwerken werden door Pro Patria en het Drechtsteden Trombone Ensemble samen uitgevoerd. Pro Patria speelde met bravoure en met een knipoog naar het verleden onder andere een aantal swingende nummers uit de jaren tachtig zoals de “80 jaar Medley” en “80’s Flashback” die door Machiel de Kruijf gearrangeerd werden voor dit concert. Het trombone ensemble toonde een knap staaltje schuifwerk met daarbij een indrukwekkende choreografie bij het prachtige muziekwerk Lassus Trombone.

Pro Patria liet zien dat zij gegroeid was in omvang maar ook in muzikaliteit bij de uitvoering van de muziekwerken waarbij prachtige solistische invullingen werden gegeven. De vereniging en het publiek kijkt terug naar een bijzonder geslaagd concert en een bruisend en actief jaar. Voor een aantal instrumenten is nog ruimte in dit orkest. Pro Patria oefent wekelijks op de maandagavond in clubgebouw de Kooi aan de Gravensingel … te Dordrecht. Meer informatie over deze vereniging vindt u op de website ……………….

Onderste twee foto's © Wim van de Pol.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.