Cursisten Litaiji onder indruk van zuiver water bij Thee- & Waterproeverij van Karel Thieme

26 april 2017
Cursisten Litaiji onder indruk van zuiver water bij Thee- & Waterproeverij van Karel Thieme

DORDRECHT - Op 22 april was er bij Lilian van Dijk ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van de school Litaiji een Thee- & Waterproeverij. Bij Litaiji wordt de Chinese bewegingsleer beoefend. Hier wordt lesgegeven in verschillende stijlen van Wushu. De cursisten waren verbaasd en soms geschokt over de verschillen tussen soorten water. Ook waren ze verrast en tevreden over pure thee.

De avond werd verzorgd door de zuiver water ambassadeur, zoals hij zich noemt, Karel Thieme. Karel is theeproever bij Arthur Tuytel, een chocolatier/salon de Thé in Papendrecht. In de regio geeft hij Zuiver water informatie-avonden, waarin hij uitlegt waarom leidingwater niet schoon genoeg zou zijn. De aanwezigen kunnen hier het verschil proeven tussen thee gezet met leidingwater en met zuiver water. Karel heeft hiertoe een aparte kraan die echt zuiver water geeft en wil het gebruik hiervan onder de bevolking promoten. Hier is hij al vele jaren mee bezig en krijgt vooral de laatste jaren, wellicht door de misstanden bij Chemours, veel bijval.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.