,,Rotonde Dubbeldamseweg Zuid is gevaarlijk voor fietsers

28 juni 2017

DORDRECHT - Volgens lezers van de website van AD De Dordtenaar is de rotonde in de Dubbeldamseweg Zuid op het Land van Valk gevaarlijk voor fietsers. .De reacties kwamen na het volgende bericht:

Op de rotonde die de Dubbeldamseweg Zuid met de Eemsteynstraat verbindt, is vanmiddag een fietser aangereden door een 71-jarige automobiliste uit Zwijndrecht. De fietser heeft daarbij vermoedelijk zijn linkeronderbeen gebroken.
Het ongeval vond plaats rond 13.00 uur vanmiddag. De jongeman, reed op het fietspad van de rotonde en is over het hoofd gezien door de automobiliste die vanaf de Eemsteynstraat richting de tunnel op de Dubbeldamseweg Zuid wilde. Tot zover de krant.

Eerder was de rotonde al te klein aangelegd en konden bussen en vrachtauto's moeilijk passeren en werd er aan de middelcirkel asfalt toegevoegd.

Een probleempunt is dat fietsers rechts af slaan richting Leerpark en dan de Dubbeldamseweg Zuid Kruisen. Auto's en fietsers hebben dan in de praktijk een groot verschil in snelheid en chauffeurs gaan ploseling op de rem om voorrang te geven.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.