Eerste overwinning van het seizoen in eigen huis

28 augustus 2017 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Na de valse start van vorige week in Sittard waren de Dordtenaren vanavond uit op een beter resultaat. De eerste thuiswedstrijd tegen de beloftes van FC Utrecht moest worden omgezet in een overwinning. Voor deze eerste thuiswedstrijd had trainer Gérard de Nooijer de beschikking over de twee nieuwe backs: Antonio Stankov en Cendrino Misidjan.

De Schapenkoppen begonnen sterk aan het duel en groeiden langzaam maar zeker in de wedstrijd. In de 6e minuut was de eerste grote kans voor Gustavo Hamer. Hij kreeg de bal mooi mee van maar wist de bal niet langs Jong FC Utrecht keeper Nijhuis te krijgen. Het was wachten op een eerste doelpunt aan Dordtse kant. In de 22e minuut was het Robert Mutzers die de score opende. Uit een corner voor FC Dordrecht werd de bal half weggewerkt, waar Mutzers van wist te profiteren. Hij keek en schoot de bal beheerst in de hoek: 1-0! Nog geen 5 minuten later werd Stankov na een mooie actie neergehaald in het 16 meter gebied. Dit leverde een terechte penalty op voor de Dordtenaren. Mahmudov greep de kans met beide handen aan om de thuisploeg op een 2-0 voorsprong te zetten. Een tegenvaller in de eerste helft was het uitvallen van Gustavo Hamer. In de 36e minuut werd hij neergehaald door El Yaakoubi wat hem een gele kaart opleverde. Hamer moest het veld per brancard verlaten. De eerste helft was een helft waarin FC Dordrecht domineerde. De ploeg uit Utrecht had weinig te vertellen en wist Fij niet in de problemen te brengen.

De tweede helft hadden de Dordtenaren echter meer moeite met de jonge Domstedelingen. De ploeg uit Utrecht stond wat anders opgesteld als voor rust om meer aan aanvallen toe te komen. Dit zorgde er ook voor dat ze wat meer vat op de wedstrijd wisten te krijgen. In de 72e minuut maakte Maarten Peijnenburg de aansluitingstreffer voor Jong FC Utrecht na een voorzet van Karim Loukili. Het was dus de taak aan de Dordtenaren om de gelijkmaker te voorkomen en op zoek te gaan naar een derde doelpunt. Mede door goed verdedigend werk van een fysiek sterke laatste linie wisten de Schapenkoppen na 90 minuten en 4 minuten extra tijd de overwinning over de streep te trekken.

Volgende week wacht een nieuwe thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De ploeg uit Emmen heeft na 2 wedstrijden één overwinning en één gelijkspel op naam staan. Dat belooft een mooie wedstrijd te worden aan de Krommendijk.

Opstellingen:
- FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor ©, Alkan, Misidjan; Hamer (38 Bruno), Mahmudov, Rosenthal; Lima Duarte Lopes (73 Bijl), Groothusen (81 Arias), Mutzers.
- Jong FC Utrecht: Nijhuis (K); El Yaakoubi, Peijnenburg ©, Zwartjens, Brinkman (80 Blote), van Rooijen (82 Tesselaar), Venema, Loukili, Demon (46 Sinteur), Lim, Hilterman.

- Doelpunten: 22. 1-0 Mutzers, 27. 2-0 Mahmudov (P), 72. 2-1 Hilterman