Bekeravontuur FC Dordrecht eindigt in Veendendaal

20 september 2017

DORDRECHT - Dinsdagavond 19 september begon voor FC Dordrecht het bekeravontuur. Om 20:00 werd er afgetrapt in Veenendaal tegen Tweede Divisionist G.V.V.V.

Vanaf de eerste minuut probeerde de ploeg uit Veenendaal het de Schapekoppen moeilijk te maken. Voor G.V.V.V. speler Rodny Hofman hield het bekeravontuur snel op, al na 2 minuten moest hij het veld verlaten. In de 11e minuut was het Calcan die werd neergehaald op de rand van de 16 meter. De vrije trap werd in de muur geschoten met een corner als gevolg. Vanaf dat moment wist G.V.V.V. de wedstrijd verder naar zich toe te trekken. De ploeg uit Veenendaal werd sterker waar de ploeg van trainer de Nooijer vrijwel geen kansen wist te creëeren.

In de rust werd er meteen gewisseld aan Dordtse kant. Vleugels werd vervanger door Arias, waardoor Mahmudov weer op de 10-positie kwam te staan. Dordrecht lijkt beter uit de kleedkamer te komen, maar weet weer geen gevaar te stichten. G.V.V.V. begint daarentegen kansen te creëren. Zo weet van der Graaf in de 54e minuut bijna een afstandsschot binnen te schieten. In de 68e minuut is het raak voor de ploeg uit Veenendaal. Een slechte terugspeelbal kan niet worden verwerkt door Wolters, waardoor Laghmouchi de bal binnen wist te schieten. Het wordt nog erger voor FC Dordrecht wanneer Gustavo Hamer in de 80e minuut zijn tweede gele kaart krijgt en het veld moet verlaten. De Dordtenaren weten met 10 man geen grote kansen meer te creëeren waardoor G.V.V.V. na 93 minuten als terechte winnaar van het veld stapt.

Door het verlies in Veenendaal eindigt het bekeravontuur voor FC Dordrecht. De ruggen zullen echter moeten worden gerecht, want aankomende vrijdag wacht er een competitie wedstrijd in Helmond tegen Helmond Sport. De wedstrijd begint om 20:00.

Opstellingen:
G.V.V.V.: Jansen; Hofman(2′ Van der Voort), Adnane, Terschegget, van Eck; den Hartog, de Graaf, Mulder; Laghmouchi (73′ Ajiach), de Jong, Janssen.

FC Dordrecht: Wolters; Stankov, Amevor, Alkan(73′ Lima), Misidjan; Hamer, Bakker, Vleugels(Arias 45); Mutzers, Mahmudov(73′ Rosanhali), Calcan.