Wijkbrief Sterrenburg brengt activiteiten voor alle doelgroepen dichterbij

27 september 2017
Wijkbrief Sterrenburg brengt activiteiten voor alle doelgroepen dichterbij

DORDRECHT - Sterrenburg wordt voor het voorlicht in een eigen nieuwsbrief. Zo kan Dordrecht ook kennis maken met een stralende wijk, die na de festiviteiten rond 50 jaar (in 2016)gewoon verder gaat met plannen maken.

Een beeld van nieuws uit de brief:

Sterrenburgpark: spelen, bewegen, sporten
Hoe krijgt het Sterrenburgpark meer waarde voor de wijk? Wie willen meedenken over het ontwerp van een natuurlijke, waterrijke plek om te bewegen en te spelen? Op dinsdagavond 10 oktober is de eerste bijeenkomst hierover. Professionals van alle mogelijke instellingen, scholen en bedrijven zijn hiervoor uitgenodigd. Ook interesse? Mail naar Peter van der Linden en je ontvangt de uitnodiging.
Er volgt een bijeenkomst (of meer) voor bewoners van Sterrenburg, van jong tot oud.

Ontmoetingsruimte in het Sterrenwiel
Het Convenant voor het Sterrenwiel is getekend. Daar groeit een mooie ontmoetingsplek voor de hele wijk. Anka Muller van Het Spectrum vertelde er meer over in het Leefbaarheidsoverleg. Carla Willems begeleidt in Het Sterrenwiel de vrijwilligers.

Veiliger verkeer
Op verschillende plekken in Sterrenburg vragen bewoners om aandacht voor veiliger verkeer. Waar kunnen zij terecht voor advies en ondersteuning? Meer hierover op de site van Dordt aan Zet.

Week van de Opvoeding
Dordrecht besteedt daar dit jaar extra aandacht aan de Week van de opvoeding. Van 2 tot 8 oktober is het thema Samen Opvoeden. Die hele week zijn er allerlei evenementen, bijeenkomsten en activiteiten.

WeHelpen ook in Dordrecht
De website wehelpen.nl is gratis en voor iedereen. Binnen een paar klikken kan er een hulpvraag worden aangemaakt of hulp worden aangeboden. Ook Dordrecht doet daar aan mee. Hulpvraag of hulp bieden? Voor een cliënt (misschien kun je helpen bij het inloggen e.d.), een bezoeker of voor een bekende of familielid?
Kijk eens op de site van WeHelpen in Dordrecht.


De Sterrenburger in de bus
De nieuwe wijkkrant voor Sterrenburg valt vandaag of morgen in de bus in heel Sterrenburg. Geen nummer ontvangen? Op de site van WijkenDordrecht kun je de wijkkranten (ook oudere nummers) terugvinden. Eén van de vrijwilligers zet daar ook weer dat laatste nieuwe nummer op.


Kennisatelier Armoede en gezondheid
Dinsdagmiddag 10 oktober is er een kennisatelier over de relatie tussen armoede en gezondheid, in het Meetinghouse in Dordrecht, zo laat Sara Blom weten van de GGD. Sara schuift voortaan in het Leefbaarheidsoverleg. Professionals in Sterrenburg die interesse hebben, kunnen haar een mailtje sturen voor meer info over programma en aanmelden.

Week tegen eenzaamheid
Bewoners en een aantal professionals ontmoeten elkaar aan de koffietafel van wijkclub 'Over de drempel', gesteund door MEE. Dat was een activiteit in het kader van de week tegen eenzaamheid.

Hier het tweede nummer van onze nieuwsbrief voor Sterrenburg. Heeft jouw collega ook interesse? Willen de andere deelnemers in je (bewoners)groep ook een abonnement? Dat is heel eenvoudig te regelen met de knop hieronder.

Met vriendelijke groet,
Selma Doorn (MEE Drechtsteden) en Peter van der Linden (gemeente Dordrecht)

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.