Teleurstellende avond bij Telstar voor FC Dordrecht

14 oktober 2017

DORDRECHT - Vrijdagavond de dertiende oktober speelden de Schapekoppen weer eens een uitwedstrijd. De tegenstander in de negende speelronde van de competitie was SC Telstar. Van de drie gespeelde uitwedstrijden wisten de Dordtenaren alleen de laatste uitwedstrijd tegen Helmond Sport te winnen. Vanavond wilde de ploeg van trainer Gérard de Nooijer de goede competitiestart voortzetten en laten zien dat er naast de successen in eigen huis ook in uitwedstrijden gepresteerd kan worden.

De eerste vijftien minuten wisten beide ploegen geen grote kansen te creëren. De Dordtenaren kregen in de 41e minuut een eerste tegenslag te verwerken. Alkan maakte een overtreding in het 16-meter gebied en veroorzaakte een strafschop. De strafschop werd benut door Novakovic die de thuisploeg naar een 1-0 voorsprong schoot. Vlak voor de rust werd FC Dordrecht voor het eerst echt gevaarlijk. Hamer schoot de bal snoeihard op goal, maar de keeper wist het schot weg te werken. Mahmudov gaf de bal nog voor maar Mutzers kon daar net niet bij. Gelijk daarna kregen de Dordtenaren een nieuwe kans op de gelijkmaker, maar de kopbal van Arias kon worden gepakt door keeper de Boer.

Na de rust kwam Telstar sterker uit de kleedkamer. De Nooijer besloot om meer aanvallende krachten in de ploeg te brengen en haalde Alkan en Mutzers naar de kant voor Lima en Bakker. Door deze wissels kwam er meer dreiging van Dordtse kant, maar er werden nog steeds geen grote kansen gecreëerd. Het lukte Telstar echter wel om de score te verdubbelen via een schot van Osman: 2-0. De ploeg uit Velsen-Zuid maakte er uiteindelijk nog 3-0 van. Uit een corner kon van Huizen op eenvoudige wijze de 3-0 binnen tikken. Aan het einde van de wedstrijd kregen de Dordtenaren met elf man tegen tien man van Telstar de kans om nog tot scoren te komen. Vanwege natrappen mocht de net ingevallen Rodrigues het veld weer verlaten met een rode kaart. Ook met een man meer wist de ploeg uit Dordrecht geen grote kans meer te creëren.

Een teleurstellende avond in Velsen-zuid die we maar beter snel kunnen vergeten, waar bij Telstar bijna alles lukte was dit bij FC Dordrecht helaas niet het geval. Volgende week wacht er een thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De ploeg van trainer Henk de Jong begon het seizoen matig maar laat de laatste wedstrijden een sterke indruk achter. De ploeg uit Doetinchem speelt altijd mee om promotie naar de Eredivisie en is dan ook van plan om het de Dordtenaren moeilijk te maken in het Riwal Hoogwerkers Stadion. FC Dordrecht is nog altijd ongeslagen in eigen huis en wil de succesvolle thuisreeks voortzetten. Dat belooft een mooie voetbalavond te worden aan de Krommedijk.

Tot volgende week! De wedstrijd begint dan zoals u gewend bent weer om 20:00.

Opstellingen:
- FC Dordrecht: Fij (K); Stankov, Amevor©, Alkan(52’ Lopes), Misidjan; Hamer, Mahmudov, Rosenthal(64’ Groothusen); Calcan, Arias, Mutzers(52’ Bakker}.
- Telstar: De Boer (K); Cabral, van Heertum, Brito, Kopershoek; Osman(81’ Najah), Novakovich, Schouten; Platje(74’Rodriques), van Huizen, Hamdaoui(90’ van Iperen).

Doelpunten:
41. 1-0 Andrija Novakovich
61. 2-0 Mohammed Osman
72. 3-0 Toine van Huizen

Kaarten:

Geel:
39’ Alkan
83’ Mawouna Amevor
83’ Antonio Stankov

79’ Toine van Huizen
89’ Rody de Boer

Rood:

83’ Gerson Rodriques