FC Dordrecht wint eerste competitiewedstrijd in tweede seizoenshelft van Jong FC Utrecht

13 januari 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vrijdagavond 12 januari speelden de Schapekoppen de eerste competitiewedstrijd van 2018. Op Sportpark De Westmaat mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer de tweede seizoenshelft aftrappen tegen Jong FC Utrecht. Eerder dit seizoen waren de Dordtenaren in de thuiswedstrijd met 2-1 te sterk voor de jonge beloften uit Utrecht. Vanavond stond er weer niets anders dan een overwinning op het spel tegen de hekkensluiter van de competitie. Het in de winter aangetrokken drietal; Janssen, Breedijk en Kok, maakte vanavond hun eerste speelminuten in de competitie voor FC Dordrecht.

In de eerste helft waren beide ploegen voornamelijk zoekende naar kansen. De eerste echte grote kans voor de Dordtenaren kwam in de veertigste minuut, toen Stankov de bal goed voor kon geven op Mahmudov. Jong Utrecht keeper Nijhuis was helaas alert waardoor de bal kon worden verwerkt tot een corner. Na zesenveertig minuten spelen zochten beide teams de kleedkamer op.

De tweede helft begonnen de Dordtenaren zonder Lulu Statia. Een vervelende blessure zorgde ervoor dat de verdediger niet verder kon spelen en dus vervangen moest worden door Kino Delorge. De Schapekoppen kwamen wat feller uit de kleedkamer. Dit resulteerde tot een aantal schoten op goal. In de zevenenzestigste minuut leek de Dordtse goal te vallen toen de bal via een vrije trap bij Mahmudov terecht kwam, maar Nijhuis was wederom alert waardoor de bal weer kon worden verwerkt tot een corner. Nog geen twee minuten later kwam FC Dordrecht goed weg toen Venema op goal schoot, maar ditmaal stond Janssen goed op te letten om de bal weg te werken. In de negenenzeventigste minuut viel dan eindelijk de verdiende goal voor FC Dordrecht. Net zoals in de thuiswedstrijd was het Robert Mutzers die zorgde voor de openingstreffer: 0-1. De Dordtse formatie voelde dat er wat te halen viel en ging wat feller aanvallen. In de achtentachtigste minuut kreeg Jafar Arias de kans om de wedstrijd in het slot te gooien. Nadat Calcan werd neergehaald in de zestien mocht Arias de bal op de stip leggen.

Hij wist deze kans overtuigend te benutten en zorgde hiermee voor een 0-2 voorsprong. Na negentig minuten voetballen floot scheidsrechter Christian Mulder voor het eindsignaal.

Met een 0-2 overwinning wist FC Dordrecht vanavond de derde overwinning in een uitwedstrijd binnen te slepen. Een prima start van de tweede seizoenshelft, waarin de Dordtenaren fel en strijdvaardig spel vertoonden.

Tot volgende week, dan spelen de Schapekoppen een thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard. In de uitwedstrijd wisten gingen de Dordtenaren met 5-1 onderuit tegen de huidige koploper van de Jupiler League. De ploeg uit Sittard beloonde haar goede prestaties vanavond door de tweede periodetitel te pakken. De Dordtse formatie zal er alles aan gaan doen om het de ploeg van trainer Sunday Oliseh moeilijk te maken aan de Krommedijk.

De wedstrijd begint om 20:00 in het eigen Riwal Hoogwerkers Stadion, tot dan!

Opstellingen:

FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Statia (46’ Delorge); Hamer ©, Kok, Mahmudov; Lima Duarte Lopes (73’ Mutzers), Arias, Calcan.

Jong FC Utrecht: Nijhuis (K); Willock, El Yaakoubi, Zwartjens ©, Brinkman (83’ Hilterman), Van der Meer (83’ Özbozkurt), Van Rooijen; Venema, Loukili, Sow (69’ Mallahi), Van der Velden.

Doelpunten: 79. 1-0 Mutzers, 88. 2-0 Arias