Belangrijke winst van Dordt in slordige partij in Eindhoven

24 februari 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vanavond speelden de Dordtenaren in het Jan Louwers Stadion voor de 26ste speeldag van de Jupiler League. In Eindhoven mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer het opnemen tegen de nummer vijftien van het klassement. Bij FC Eindhoven kwamen ex-speler Lieder en keeper Swinkels niet aan de aftrap wegens blessures. Sterkhouder Breedijk kwam bij de Dordtenaren opnieuw aan de aftrap na enkele weken blessureleed.

De wedstrijd begon met veel slordigheden van beide ploegen. Bij een overtreding op Mutzers gaf scheidsrechter Kooij balvoordeel voor de Dordtenaren en zo kon Mahmudov de 0-1 binnen schieten. Na de openingsgoal verliep het spel verder zoals het begonnen was, veel slordigheden van de Eindhovenaren en Dordrecht die weinig weg gaf. Bij een hoekschop kwam de bal voor de voeten van Breedijk die slim klaar legde voor Hamer, maar die besloot net naast. Ook Mahmudov, de gevaarlijkste man bij de Schapekoppen, kon schieten op doel, maar ook deze ging net naast. De laatste doelpoging van FC Dordrecht kwam op naam van Arias, die kopte net over het doel.

FC Eindhoven begon sterker aan de tweede helft en kon zelfs enkele goeie kansen creëren. FC Dordrecht daarentegen verloor de grip op de wedstijd en liet Eindhoven in de wedstrijd komen. De Eindhovense verdediger Matthys kreeg de bal voor de voeten aan de rand van de zestien maar schoot de bal ver over het doel. Tien minuten voor tijd kon Bliek bijna de 0-2 tegen de netten koppen, maar zijn timing was net niet goed. In de laatste minuut van de wedstrijd kwam Hamer een-op-een met de keeper maar Hooyberghs hield zijn netten schoon. Na de moeilijke wedstrijd in Volendam kan Dordt nu opnieuw drie punten meenemen naar huis.

Volgende week staat er een opnieuw een thuiswedstrijd op het programma tegen Telstar. De vorige wedstrijd tegen Telstar werd verloren met 3-0 in het Rabobank IJmond Stadion. Tot volgende week aan de Krommedijk!

Opstellingen
FC Eindhoven: Hooyberghs; Klooster, De Wilde, Matthys, De Silva (33’ Thomas); Van den Boomen, Achenteh, Swinnen; Van Landschoot (80’ Van Vaerenbergh) , El Hasnaoui, Kabangu (69’ Kada)
FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Hamer ©, Kok, Mahmudov (86’ Alkan); Mutzers, Arias, Boumediene (69’ Dos Santos)

Doelpunten: 10’ Mahmudov 1-0