FC Dordrecht wint de kraker tegen De Graafschap

10 maart 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vrijdagavond 9 maart speelden de Schapekoppen in Doetinchem voor de 28ste speeldag van de Jupiler League. De Superboeren zijn goed bezig aan de derde periode en tellen evenveel punten als Dordt. Er staat vanavond dus een wedstrijd met veel inzet op het programma. Vorige week werd door De Graafschap met 0-4 gewonnen tegen Go Ahead Eagles. Dordt verloor thuis van Telstar met 2-3. Aan de Krommedijk mocht de ploeg van trainer Gérard de Nooijer het opnemen tegen de nummer vijf van het klassement. Bij de Dordtenaren waren Amevor en Arias geblesseerd.

De Graafschap begon sterk aan de wedstrijd en na twee minuten kon Diemers alleen op doel gaan, maar de spits schiet buitenkantpaal. Bij de volgende kans van De Graafschap kon Serrarens scoren, maar de aanvaller stond buitenspel en de goal werd terecht afgekeurd.  De eerste kans voor FC Dordrecht was een afstandsschot van Hamer. De volgende kans van FC Dordrecht stond op naam van Mutzers. De aanvaller zag een kans om te schieten, maar de Dordtenaar krulde de bal net langs de verste paal. De Graafschap bleef in de eerste helft de betere ploeg.

Ook in de tweede helft is De Graafschap baas. De voorzet van Abena ging tegen de arm van Breedijk maar de scheidsrechter vond het geen penalty. Ook Dordrecht kon gevaarlijk worden via counters. Mutzers werd in de diepte gespeeld en dribbelde langs Bednarek die een overtreding maakte op de Dordtse aanvaller met een penalty tot gevolg. Mahmudov nam de verantwoordelijkheid en scoorde de 0-1 vanaf de stip. Na de goal ging De Graafschap aanvallender voetballen en zo kwamen enorm grote kansen aan beide kanten. Kersverse vader Janssen pakte nog uit met een wereldredding. In de laatste vijf minuten kon Diemers nog een vrije trap op de lat schieten.

Na het verlies van FC Emmen tegen Jong AZ staat Dordt bovenaan in de stand van de derde periode. Maandag staat de belangrijke thuiswedstrijd op het programma tegen RKC Waalwijk. In Waalwijk werd verloren met 1-0 door een doelpunt van Dylan Seys. Tot maandag in het Riwal Hoogwerkers Stadion voor de laatste wedstrijd van de derde periode!

Opstellingen
De Graafschap: Bednarek; Abena, L. Nieuwpoort, S. Nieuwpoort, Tutuarima; Diemers, Klaasen (76’ Ars), Olijve (66’ El Jebli); Serrarens, Van Mieghem, Tissoudali

FC Dordrecht: Janssen(K); Stankov, Breedijk, Bliek, Delorge; Mutzers, Hamer © (77’ Alkan), Kok , Calcan (85’ Dos Santos); Mahmudov, Groothusen (83’ Boumediene)

Doelpunten: 62’ Mahmudov 0-1,