FC Dordrecht snakt naar de play-offs

21 april 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Vrijdagavond 20 april speelden de Schapekoppen hun laatste uitwedstrijd van de reguliere competitie tegen de beloften van kersvers landskampioen PSV. De heenwedstrijd in Dordrecht werd verloren met 2-3. Beide goals bij Dordt werden gescoord door de inmiddels vertrokken Mailson Lima Duarte Lopes.

Dordrecht is op zoek naar punten want het kon al 4 keer op rij niet winnen.

Jong PSV begon het beste aan de wedstrijd. Bij en voorzet van rechts kon linksbuiten Gakpo in de tiende minuut de 1-0 al binnenschieten. In de 18e minuut kreeg PSV een strafschop door een al dan niet overtreding van Alkan in de zestien. Gudmundsson stond achter de bal en schoot in het midden van het doel. Janssen bleef staan en redde zo Dordt van een 2-0 achterstand. In de 29e minuut kon Paal een voorzet geven vanop zijn rechterflank en aanvoerder Obispo kon binnenkoppen, de 2-0 kwam er dus snel na de redding van Janssen. Het eerste schot op doel bij FC Dordrecht kwam door Mahmudov, maar zijn bal ging ruim over het doel van Van Osch.

Ook de tweede helft begon slecht voor FC Dordrecht want in de 54e minuut dribbelde spits Nikolai Laursen heel makkelijk de Dordtse defensie om daarna de 3-0 te scoren. In de 63e minuut zag Mahmudov een kans om te schieten en zijn schot week af en ging zo tergend traag in het doel, 3-1. De kansen volgende elkaar in een snel tempo op. De pijlsnelle Malen kon na balverlies van Gustavo Hamer alleen naar doel en ook hij benutte zijn kans met een doelpunt. Dordrecht kreeg in de 73e minuut nog een penalty en specialist Jafar Arias nam zijn verantwoordelijkheid en knalde de 4-2 tegen de netten. Dit bleef dan ook de eindstand.

Volgende week spelen we onze laatste wedstrijd van de reguliere competitie tegen NEC Nijmegen.

Volgende week maken de jongens uit Nijmegen nog kans om kampioen te worden in het Riwal Hoogwerkers Stadion. Bij Dordt willen ze de punten niet zomaar cadeau geven en zal er alles aan doen om de punten op ons eiland te houden. Er staat dus een mooie wedstrijd op het programma.
Wil je ook naar de laatste wedstrijd van het seizoen? Klik dan hier en koop je kaartje online!

Opstellingen
Jong PSV: Van Osch (K), Teze (64’ Van Vlerken), Abels, Obispo, Paal; Rigo, Duarte, Gudmundsson; Malen, Laursen (79’ Konings), Gakpo (55’ Ritzmaier)
FC Dordrecht: Janssen (K); Delorge, Breedijk, Alkan, Bannani (29’ Cijntje); Hamer ©, Kok, Amevor; Mahmudov, Arias, Mutzers (58’ Bakker)

Doelpunten: 10’ Gakpo 1-0, 29’ Obispo 2-0, 54’ Laursen 3-0, 63’ Mahmudov 3-1, 71’ Malen 4-1, 73’ Arias 4-2