FC Dordrecht: 'Wel de complimenten, niet de punten'

04 september 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - In de tweede uitwedstrijd van het seizoen verloren de Dordtenaren met 1-0 van NEC. Ondanks de vele kansen voor FC Dordrecht wist alleen de thuisploeg te scoren.

Er stond afgelopen vrijdag een lastige uitwedstrijd op het programma voor FC Dordrecht. De ploeg uit Nijmegen had vooraf 4 punten uit de eerste twee wedstrijden. Helaas konden de mannen van Gérard de Nooijer geen verandering brengen in de ongeslagen status van de Nijmegenaren. De eerste minuten waren echter voor de Schapekoppen. In de 4e minuut schoot Maarten Peijnenburg een prachtige vrije trap richting de kruising maar de keeper van NEC wist de bal weg te tikken.

De Dordtenaren waren in het eerste deel van de wedstrijd een stuk sterker. In de 30e minuut kopte Marko Maletic op aangeven van Jeremy Cijntje op de paal nadat Zamouri van dichtbij tegen een speler aanschoot. Zo was FC Dordrecht opnieuw heel dichtbij de openingstreffer. Zes minuten later wist NEC wel te scoren. Uit een van de spaarzame momenten dat NEC door de verdediging van FC Dordrecht wist te voetballen schoot Anass Achahbar van dichtbij raak op aangeven van linksback Leroy Labylle.

Na rust veranderde het spelbeeld nauwelijks. De Dordtenaren bleven aandringen en mogelijkheden tot kansen creëren. Daardoor viel er veel ruimte in de Dordtse defensie waar de Nijmeegse aanval bij vlagen gevaarlijk counterde. In de 57e minuut redde NEC keeper Alblas knap op een laag schot van Zamouri na een goede combinatie met Maletic. FC Dordrecht ging steeds agressiever en verder van de eigen goal af voetballen.

Zo zette Siebe Schets goed druk waardoor NEC op eigen helft de bal verspeelden. Uit die onderschepping kon Maletic voorgeven en Savvas Mourgos uithalen maar hij mikte net naast. In de 84e minuut kreeg NEC een grote kans om de wedstrijd definitief in het slot te gooien maar spits Braken stuitte op Bryan Janssen. Eén minuut later werd het hakje van Anass Achahbar afgekeurd wat achteraf onterecht bleek te zijn. FC Dordrecht kreeg nog twee grote schotkansen via Renny Smith maar hij schoot twee keer op de keeper.

Helaas stonden de mannen van Gérard met lege handen na een goede wedstrijd. Volgende week ontvangen de Dordtenaren Telstar in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Opstellingen:
NEC: Alblas (K), Kvída , Labylle, van Eijden, Sanniez; van den Berg, Overtoom, Achahbar; Darri (80’ Dijkstra), Okita (68’ Ter Haar), Braken (90’ Joppen).

FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Breedijk, Montsma, Ottewill; Peijnenburg, Kok, Mourgos (69’ Smith); Zamouri (68’ Schets), Maletić, Cijntje (62’ Haydary).