FC Dordrecht in extremis onderuit bij Go Ahead Eagles

12 november 2018 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - Onze Schapekoppen probeerden vanuit een strakke organisatie in de omschakeling gevaarlijk te worden. Go Ahead Eagles was niet bij machten om door de goede veldbezetting van FC Dordrecht heen te voetballen. De grootste kans van de Deventernaren kwam in de 17e minuut maar spits Thomas Verheydt had zijn vizier niet op scherp staan. Verder creëerde de tegenstander weinig door het veel te trage baltempo. Daarentegen wist FC Dordrecht bij vlagen met de snelheid voorin gevaar te stichten. Sterker nog, in de 40e minuut stoomde Antonio Stankov op over de rechterflank. Stankov had een goede voorzet in huis en Jeremy Cijntje kon bij de tweede paal binnen schieten. 0-1!

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld. Tot aan de 69e minuut. John Stegeman bracht oud-Dordtenaar Bliek in het veld. Nog geen twee minuten later kopte hij raak uit een voorzet. 1-1 in de 71e minuut. Go Ahead wist na de gelijkmaker niet door te drukken. Sterker nog, FC Dordrecht leek in de 86e op voorsprong te komen. Haydary had een strakke lage voorzet in huis die door een Go Ahead Eagles verdediger in eigen goal werd gewerkt. Maar de arbitrage keurde de zuivere goal wonder boven wonder af. Vervolgens kregen onze Schapekoppen de deksel op de neus want in de 94e minuut wist invaller Langedijk te scoren namens Go Ahead. Eindstand 2-1.

Het was een wedstrijd met een hele zure nasmaak voor elke Schapekop. Aankomende zaterdag zal FC Dordrecht in eigen huis aantreden tegen FC Eindhoven en de zure nasmaak willen wegspoelen! Kom onze mannen steunen in het Riwal Hoogwerkers Stadion.

Opstellingen:
Go Ahead Eagles: Verhulst (K), Lelieveld, Bosz, Veldmate, Baas; Stans (46′ Langedijk), Van der Venne, Bakx (70′ Bliek); Navratil, Dzepar (46′ van Moorsel), Verheydt.

FC Dordrecht: Janssen (K), Stankov, Monstma, Breedijk, Peijnenburg, Ottewill; Kok, Smith (80′ Green), Timmermans (77′ Haydary); Zamouri, Cijntje (83′ Schets).