FC Dordrecht stunt met overwinning bij koploper FC Twente

06 april 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT - FC Dordrecht heeft vrijdagavond in de Grolsch Veste voor een enorme stunt gezorgd. Koploper FC Twente werd met 0-1 verslagen. Vlak voor rust zorgde Daniël Breedijk met een frommelgoal voor het enige doelpunt van de wedstrijd.

De formatie van trainer Claudio Braga deed vanaf de aftrap niet veel onder voor de lijstaanvoerder in de Keuken Kampioen Divisie. De Tukkers kregen wel wat mogelijkheden, maar ook Dordrecht toonde zich in de omschakeling gevaarlijk met de rappe Crysencio Summerville in de gelederen.
Vlak voor rust kwamen de Schapenkoppen op voorsprong. Uit een hoekschop bracht Maarten Peijnenburg de bal hard voor, waarna collega-verdediger Breedijk de bal bij de eerste paal binnen wist te werken.

Waar een kansenregen voor FC Twente in de tweede helft tot een van de grotere mogelijkheden behoorde, kwam die er niet. Braga wisselde meerdere malen defensief bij Dordrecht en zag zijn elftal niet heel veel meer weggeven. Twente kreeg nog wel enkele kansen op de gelijkmaker, maar kon een tweede nederlaag op rij niet meer voorkomen.

"Vanaf minuut een klappen we er bovenop, ik zag veel zelfvertrouwen bij de boys", vertelt Lewis Montsma. "We hebben met zijn allen goed verdedigd vandaag, ik denk niet dat zij 100% kansen hebben gehad." Middenvelder Thomas Kok vult zijn ploeggenoot aan: "We hadden een goed plan, zij begonnen zwak en wij zetten daar veel strijd tegenover. Ik had aan het begin al kippenvel bij het 'You'll never walk alone', dat motiveerde enorm om hier een prestatie neer te zetten."

Ook trainer Claudio Braga was na afloop uiteraard zeer tevreden. "We wilden hier ons eigen spel spelen en niet alleen maar achterover leunen. In de eerste helft hebben we dat meer dan goed weten uit te voeren. In de rust proef je dan dat het mogelijk is om hier de drie punten te pakken. We pakken nu punten in wedstrijden door op onze eigen manier te spelen", aldus Braga.

Opstelling FC Dordrecht

Janssen; Montsma, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill; Kok, Smith, Schuurman; Summerville (90' Breukers), Zwarts (85' Timmermans), Zamouri (57' Stankov).

Scoreverloop

42' Daniël Breedijk 0-1

Bron: RTV Rijnmond.nl