FC Dordrecht verspeelt zege tegen MVV in blessuretijd

12 april 2019 door Hennie van der Zouw

DORDRECHT -  FC Dordrecht speelde zaterdagavond aan de Krommedijk met 1-1 gelijk tegen MVV. FC Dordrecht hield lang de bovenhand in de wedstrijd. Pas in blessuretijd wist MVV de gelijkmaker te produceren. Hierdoor komt een eind aan een reeks van twee overwinningen, maar  FC Dordrecht blijft wel drie wedstrijden ongeslagen in de Keuken Kampioen Divisie.

De Schapenkoppen kenden een goede start van de wedstrijd. Een snelle aanval over links kwam terecht bij Jari Schuurman die bal bij de eerste paal binnen tikt. Vervolgens golft het spel op en neer, maar beiden doelmannen hoeven zich amper in te spannen. Toch leek MVV op slag van rust op 1-1 te komen Joeri Schroyen schoot namens de Limburgers de bal achter FC Dordrecht-doelman Bryan Janssen. Scheidsrechter Clay Ruperti floot echter af voor buitenspel van de Limburgse aanvaller.

Na rust drukte MVV aan, maar tot gigantische kansen kwamen de Maastrichtenaren niet. De eerste opgelegde kans van de tweede helft was voor Daniël Breedijk, maar zijn inzet werd op de lijn weggehaald door MVV. In de slotfase viel de onvermijdelijke gelijkmaker alsnog. Anthony van der Hurk drukte bij de tweede paal een voorzet van Ricardo Ippel over de Dordrechtse doellijn.

Door het gelijkspel blijven de Dordtenaren in een niemandsland op de zeventiende plaats staan met 32 punten uit 34 wedstrijden. Jong AZ heeft zes punten achterstand op FC Dordrecht, terwijl FC Volendam zeven punten meer heeft.

Scoreverloop
9' Jari Schuurman 1-0
90+1' Anthony van der Hurk 1-1

Opstelling: Janssen; Stankov, Breedijk, Peijnenburg, Ormonde-Ottewill; Schuurman, Smith, Kok; Summerville, Zwarts, Zamouri

Bron: RTV Rijnmond.