Flashmob op Statenplaats voor schoon water in Bamenda

01 juli 2017
Flashmob op Statenplaats voor schoon water in Bamenda

DORDRECHT - Op zaterdagmiddag 1 juli 2017 om 13:00 uur heeft een groep vrijwilligers van de stichting Dordrecht-Bamenda samen met dansschool Joy2Dance een ‘flashmob’ gehouden op de Statenplaats (voor de ingang van het voormalige V&D-pand) in het centrum van Dordrecht.

Met een spetterende ‘waterdans’ wilden zij het winkelende Dordtse publiek even stil laten staan bij het tekort aan schoon drinkwater bij de inwoners van de stad Bamenda in Kameroen.

Met de ‘flashmob’ wil stichting Dordrecht-Bamenda geld ophalen voor het Mankon2-Ntankah waterproject. Het opgehaalde geld zal worden geïnvesteerd in een  drinkwatervoorziening in het stadsdeel Mankon in Bamenda.

Mankon-Ntankah waterproject: 4 .000 mensen zonder schoon water

Dordrecht heeft een stedenband met Bamenda in West-Kameroen. Schoon drinkwater is daar niet zomaar voorhanden. De 4.000 inwoners van bijv. het stadsdeel Mankon zijn gedwongen tot het gebruik van vies water. Hun enige waterbron is een verafgelegen smal vervuild stroompje.

Ziektes, minder inkomen en slechte schoolresultaten
Vrouwen en kinderen lopen dagelijks vele kilometers om hier een paar emmers vervuild water te halen. Kostbare tijd, die de vrouwen niet kunnen gebruiken om voldoende inkomen voor hun gezin te verdienen. En de schoolresultaten van de kinderen lijden eronder, omdat zij geen tijd voor huiswerk hebben. Daarnaast zorgt het vieze water voor veel ziektes, vooral onder kinderen en ouderen.

Kopen van waterleidingen en watertaps
Families in Bamenda hebben minimaal 20 liter water per dag per persoon nodig. Dit komt voor het stadsdeel Mankon neer op dagelijks minstens 80.000 liter. De stichting Dordrecht-Bamenda heeft een professioneel uitgewerkt plan klaarliggen voor een drinkwatervoorziening, die deze hoeveelheid iedere dag kan produceren.

Voor de volledige informatie over dit project, zie onze website http://www.dordrecht-bamenda.nl/projecten/mankon2-ntankah

Zusterstad Bamenda
Sinds 1996 heeft de gemeente Dordrecht een stedenband met de gemeente Bamenda in het West-Afrikaanse Kameroen. Een stedenband is een formele vriendschapsband met als doel om kennis uit te wisselen en van elkaars cultuur te leren. Stichting Dordrecht-Bamenda stimuleert Dordtenaren om contacten te leggen met inwoners van Bamenda.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.