Herdenking bij het standbeeld van de gebroeders De Witt op de Visbrug

21 augustus 2019 door Hennie van der Zouw
Herdenking bij het standbeeld van de gebroeders De Witt op de Visbrug

DORDRECHT - Bij het standbeeld van de gebroeders De Witt op de Visbrug in Dordrecht is dinsdag 20 augustus 2019 wederom een herdenking geweest. De bijeenkomst was van 19.00 uur tot 20.00 uur.

Johan en Cornelis De Witt werden op 20 augustus 1672 vermoord. De broers, geboren in Dordrecht in 1623 en 1625, stonden tussen 1650 - 1672 in het hart van de macht van de toenmalige Republiek der Nederlanden.Sprekers bij de bijeenkomst waren:
- De Dordtse geschiedenis-columnist/journalist Henk Mesman
- Schrijfster/journaliste Saskia Lensink die momenteel werkt aan haar nieuwe boek “Dochters van Dordrecht” Saskia Lensink's richtte op deze avond de aandacht op Maria van Berckel, de vrouw van Cornelis de Witt, één van de “Dochters van Dordrecht” Onder haar tijdgenoten stond van Berckel bekend als intelligent, mondig en als iemand met een sterk karakter naar wie geluisterd werd. Ook door Cornelis.
- Dichter Kees-Jan Visser droeg een, speciaal voor deze gelegenheid geschreven gedicht, voor.
- De talentvolle singer-songwriter Francesco Daniël bracht enkele van zijn songs ten gehore.

Foto's: Wim vd Pol

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.