Pan Fonds laat leerlingen uit het speciaal onderwijs genieten van klassieke muziek

12 februari 2020 door Hennie van der Zouw
Pan Fonds laat leerlingen uit het speciaal onderwijs genieten van klassieke muziek

DORDRECHT - Donderdag 13 en vrijdag 14 februari staat de Classic Express, de rijdende concertzaal van het Prinses Christina Concours, in Dordrecht. Daar geven jonge prijswinnaars van het klassiek concours concerten voor leerlingen van Kiem Onderwijs met Zorg, een school voor kinderen met een verstandelijke, lichamelijke en / of meervoudige beperking en kinderen die langdurig ziek zijn. De concerten worden mogelijk gemaakt met financiële ondersteuning van het Pan Fonds.

De Classic Express is een enorme trailer die kan uitschuiven tot een concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed. Het Prinses Christina Concours wil met de rijdende concertzaal (de enige ter wereld!) kinderen laten kennismaken met klassieke muziek. De prijswinnaars van het Prinses Christina Concours treden in de Classic Express op voor basisschoolleerlingen. Tijdens het concertprogramma van ongeveer drie kwartier hoeven de leerlingen niet alleen te luisteren. Ze mogen zelf ook vragen stellen aan de prijswinnaars en kunnen muziekinstrumenten uitproberen.Steun van het Pan Fonds
De concerten worden mogelijk gemaakt door het Pan Fonds Prinses Christina Concours, een particulier fonds op naam. Het fonds wil kinderen en jongeren met een beperking laten kennismaken met klassieke muziek en wil stimuleren om zelf een instrument te gaan bespelen. De Classic Express bezoekt jaarlijks vele scholen in Nederland. Dankzij het Pan Fonds kan de rijdende concertzaal ook scholen in het speciaal onderwijs een bezoek brengen.In totaal worden er in Dordrecht 16 concerten gegeven voor telkens ongeveer 35 leerlingen van Kiem Onderwijs met Zorg. De concerten passen goed in het passend onderwijsaanbod dat Kiem Onderwijs met Zorg aan de leerlingen aanbiedt. Door het speciaal onderwijs van deze school kunnen de kinderen die er naar school gaan zich optimaal ontwikkelen.

Meer informatie over de Classic Express? Bekijk de YouTube-video hieronder.
Middelste foto: De Classic Express
Bovenste foto: Concert in de Classic Express, fotografie: MajankaFotografie
Onderste foto: Met steun van het Pan Fonds worden concerten concerten geven voor het speciaal onderwijs

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.