Online Inspiratiebijeenkomst 'Veiliger online, laat je niet h@cken'

06 april 2020 door Hennie van der Zouw
Online Inspiratiebijeenkomst 'Veiliger online, laat je niet h@cken'

DORDRECHT - De afgelopen weken hebben we massaal onze fysieke omgeving ingeruild voor de virtuele ruimte. Als gevolg van de coronacrisis werken en leren we op afstand, vergaderen we online, ontmoeten we elkaar via Facetime en vieren we onze feestjes op Houseparty. Waar de echte wereld op slot gaat, gaat een nieuwe wereld voor ons open. En niet alleen voor ons. Ook voor cybercriminelen biedt deze nieuwe werkelijkheid prachtige nieuwe kansen! Onderzoeksjournaliste Maria Genova, expert op het gebied van cybercriminaliteit, neemt je op 14 april in een online inspiratiesessie mee in hun wereld. Je leert waar de risico’s zitten, voor de maatschappij, voor bedrijven en voor jou privé, en hoe je jezelf ertegen kunt wapenen.

Overal om ons heen horen en lezen we verhalen over cybercriminaliteit. Onveilig internetgebruik en talloze vormen van hacking hebben een grote impact op organisaties en mensen privé. Daarom is cyberweerbaarheid steeds belangrijker. Lukt het je om alles bij te benen? Weet je hoe hackers WhatsApp en sms misbruiken? Hoeveel informatie trekken apps uit je mobiel? Herken je in welke foto een virus verstopt zit? Trap je in een goede phishingmail? Trap je in een telefoontje van een collega waarbij een cybercrimineel de stem van je collega nagemaakt heeft door middel van AI (artificial intelligence)? Hoe groot is de kans dat je organisatie gehackt wordt door middel van informatie op social media? Kun je 100 verschillende wachtwoorden onthouden? Wat doe je bij een datalek? Hoe simpel is het om je volledige identiteit te stelen?

Cybercrime en privacy gaat veel verder dan de meeste mensen en organisaties denken. In een interactieve lezing op dinsdagavond 14 april aanstaande geeft Maria Genova voorbeelden uit de praktijk en praktische tips. Maria is auteur van de bestseller ‘Komt een vrouw bij de h@cker’ en kan als ‘niet ict-er’ op een toegankelijke en boeiende manier vertellen hoe je jezelf, maar ook je werkomgeving beter kan beschermen tegen de toenemende digitale gevaren.

De online inspiratiesessie is onderdeel van de reeks ‘inspiratiebijeenkomsten in de stad’ die georganiseerd worden door HBO Drechtsteden. In verband met de coronasituatie vindt deze sessie, die tot stand kwam in samenwerking met Cyber Netwerk Drechtsteden en Werkgevers Drechtsteden, online plaats.

Datum:                14 april 2020
Tijd:                     20:00 uur. Log in vanaf 19:50 uur.
Kosten:               Vrij toegang. Online reserveren en inloginstructies via www.hbodrechtsteden.nl/inspiratie

Om interactie tussen spreker en publiek mogelijk te maken is het aantal deelnemers beperkt tot 130 plaatsen.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.