Wil de Koning (PvdA) niet in gemeenteraad

11 maart 2002

PAPENDRECHT - Wil de Koning, beoogd wethouderskandidaat, treedt niet toe tot de gemeenteraad. Naast Joop Tegelaar en Bert Blase, wordt Margreet den Hartog (nummer vier op de lijst) lid van de gemeenteraad voor de PvdA. De PvdA heeft besloten direct met de beoogde fractie deze raadsperiode te starten.

Nummer twee op de lijst, Wil de Koning, treedt niet toe tot de raadsfractie. Zij heeft bij de kandidaatsstelling, voor de verkiezingen al aangegeven deze periode geen lid meer te zullen worden van de gemeenteraad. Wel was en blijft zij beschikbaar voor het wethouderschap.

In het duale stelsel, dat op 7 maart in werking is getreden, is het immers mogelijk dat wethouders niet vanuit de raad hoeven te worden gekozen. Op het moment dat de lijst moest worden vastgesteld was nog niet zeker of de invoering van het nieuwe stelsel tijdig zou worden aangenomen, zodat ook wethouderskandidaten op de lijst moesten plaatsnemen.

Nu per 7 maart deze wet in werking is getreden, heeft de PvdA besloten om direct, dus per 14 maart aanstaande met de beoogde fractie te starten, terwijl Wil de Koning beschikbaar blijft voor het wethouderschap.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.