Handtekeningen tegen splitsing groep een succes

26 november 2002
Handtekeningen tegen splitsing groep een succes

PAPENDRECHT - Leerlingen van groep 6/7 van basisschool De Knotwilg locatie De Bovenkruier wisten met behulp van een handtekeningenlijst te voorkomen dat hun groep in tweeën gesplitst werd.

Even dreigde groep 6/7 gesplitst te worden in twee aparte groepen. De leerlingen waren het daar niet mee eens en verzamelden handtekeningen ter ondersteuning van hun mening. Gewapend met de handtekeningenlijst stapten zij naar wethouder Vogel van de gemeente Papendrecht. In overleg met de school is een oplossing bedacht waar alle partijen tevreden mee zijn: de leerlingen van groep 6/7 krijgen deels gezamenlijk en deels apart les.

De leerlingen waren met name tegen het feit dat groep 6 bij splitsing in de hal zou moeten werken (alle andere lokalen zijn namelijk in gebruik). Andere leerlingen zouden de hal dan niet meer kunnen gebruiken voor de maandsluitingen (maandelijkse uitvoeringen van zang, dans, toneel) en als bibliotheek en overblijfruimte. Ook waren zij bang voor geluidsoverlast van het speellokaal dat grenst aan de hal.

Veel ouders waren echter wél voor splitsing. Zij zien combigroepen als een mogelijke verarming van het onderwijs. De locatieleider kon aan die wens tegemoetkomen, doordat er een leerkracht-in-opleiding (l.i.o.) aangesteld is die dan groep 6 apart les zou kunnen geven.

De leerlingen vonden dat de nadelen zwaarder wogen dan de voordelen en benaderden de wethouder om te vragen of hij de splitsing kon tegenhouden. De leerlingen zijn door de wethouder persoonlijk op de hoogte gesteld van de gevonden oplossing. De ouders hebben een brief gekregen waarin de oplossing uit de doeken gedaan is. Daarnaast kunnen zij nog op een infoavond terecht.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.