Aanvragen WVG bij RIO-Ketenzorg

02 oktober 2003

PAPENDRECHT - Vanaf zaterdag 1 november 2003 kunnen aanvragen om een voorziening in het kader van de Wet Voorzieningen Gehandicapten (de WVG) worden ingediend bij RIO-Ketenzorg via telefoonnummer 0183 - 692722.


RIO Ketenzorg - het centrum voor Indicatiestelling en Zorgadvies voor de regio Alblasserwaard en Vijfheerenlanden - beoordeelt vanaf 1 november 2003 elke aanvraag om een voorziening of zorg en de gehele situatie van de aanvrager. Dit betekent dat cliënten minder vaak en aan minder instanties een vraag om hulp hoeven te stellen, de situatie uit behoeven te leggen en stukken moeten overleggen. Daarnaast wordt een zorgdossier bijgehouden zodat de ontwikkeling van uw behoefte aan zorg kan worden gevolgd en zo mogelijk kan worden voorspeld. Op deze wijze wordt voorkomen dat instellingen langs elkaar heen werken en verstrekking van voorzieningen en/of zorg in de praktijk niet op elkaar aansluiten.
RIO Ketenzorg stuurt de indicatiestelling(en) naar de instelling(en), die verantwoordelijk zijn voor de realisatie van de geïndiceerde voorziening(en) en/of zorg. Voor de WVG is dat de gemeente. Na ontvangst van de indicatiestelling handelt de gemeente op basis hiervan de aanvraag om een voorziening aan de hand van de te hanteren wet- en regelgeving af. Op de door aanvragers bij RIO Ketenzorg ingediende aanvraag ontvangt men dus een beschikking van de gemeente. De gemeente blijft verantwoordelijk voor de afhandeling van de aanvraag en voor de realisatie van de toegekende WVG-voorziening.
RIO Ketenzorg bestaat sinds 1998 en verzorgt sinds die tijd de aanmeldingen en de indicatiestellingen voor allerlei vormen van verpleging en verzorging (bijvoorbeeld thuiszorg of een opname in een verzorgings- of verpleeghuis).

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.