Politie start bromfiets project

10 oktober 2003

DISTRICT - De politie Zuid-Holland-Zuid is onder het motto "FF nadenkûh" van start gegaan met een verkeersproject bromfietsen. Het project om de overlast van snor-/bromfietsen te gaan beperken is in samenwerking met de Regionale Projectgroep Verkeer en Vervoer (RPV), Alblasserwaard/Vijfheerenlanden tot stand gekomen. Het project heeft als doel om door enerzijds een stuk handhaving en anderzijds een stuk informatieverstrekking de overlast van bromfietsen te beperken en de verkeersveiligheid te bevorderen.

De doelgroep is met name de jeugd van 15 tot18 jaar. De afgelopen weken zijn door de RPV materialen gratis ter beschikking gesteld aan het voortgezet onderwijs. Deze materialen bestaan uit een video/dvd, flyers en posters. Aan de verschillende scholengemeenschappen, binnen het gebied Alblasserwaard/Vijfheerenlanden, is verzocht om aandacht te schenken aan het verkeersproject. In totaal doen 17 locaties van onderwijsinstellingen mee. Op de scholen zijn daarbij ongeveer 7000 flyers achtergelaten. Daarnaast zijn ook diverse publieke ruimten en de grotere benzinepompstations voorzien van de flyers en de poster.
De video/dvd bestaat uit een 2-tal filmpjes over 'bromfietsende' jeugd. De flyer geeft een opsomming van veelvoorkomende verkeersovertredingen en de kosten daarvan.

De komende tijd zal de politie Zuid-Holland-Zuid in het district Alblasserwaard/Vijfheerenlanden een aantal grootschalige bromfietscontroles houden. Niet alleen op gedragsregels zal worden gecontroleerd, maar ook op vermogen en geluid. Tijdens deze controles zal een verrassing worden uitgedeeld. Met deze verrassing verwacht de politie dat de snor-/bromfietser in het vervolg eerst FF gaat nadenkûh.

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.