Diefstal auto: verdachte aangehouden

29 november 2003

PAPENDRECHT/DORDRECHT- Op de A15 zagen politiemensen tijdens surveillance op 30 november omstreeks 03.30 uur een auto rijden. Bij navraag bij de meldkamer bleek de APK al een half jaar verlopen te zijn.

Bij de afslag N3/Papendrecht werd door de politie een stopteken gegeven. Op de vluchtstrook bracht de 30-jarige bestuurder uit Dordrecht de auto tot stilstand. Toen de politie naar de bestuurder toe liep en het portier opende gaf de 30-jarige vol gas en reed richting Dordrecht. Hij negeerde een rood stoplicht en gaf geen richting aan.

De man doofde de verlichting en verdween met hoge snelheid uit het zicht . Op de kruising Burgemeester Keijzerweg werd de auto opgewacht door een andere politieauto De man gaf wederom gas en reed met ongeveer 160 kilometer per uur de N3 weer over en nam de afslag de Staart. Bij het Rivierenplein reed de bestuurder zichzelf vast bij een fietspad met betonnen palen. Hij vluchtte te voet richting waterkant waar hij even uit het zicht verdween.

Door een politiehond werd de man aangetroffen langs de waterkant in het riet. De man werd aangehouden, moest mee naar het politiebureau en bleek niet de bestuurder te zijn van de auto. Hij had de auto gestolen en had nog 21 dagen 'open' staan. In het dashboardkastje lagen hulpmiddelen om auto's te ontvreemden. De man had de auto gestolen uit de omgeving Rotterdam en is overgedragen aan de politie Rotterdam Rijnmond. De man is voorgeleid en ingesloten. De man had geen geldig rijbewijs.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.