Inbrekers/helersbende opgerold

03 december 2003

REGIO- De politie Zuid-Holland-Zuid heeft een grootschalig onderzoek naar bedrijfsinbraken, heling en handel in verdovende middelen verricht. Hierbij zijn in totaal 80 betrokkenen gehoord. Een aantal verdachten zit nog in hechtenis. De personen werden aangehouden in de periode september 2003-november 2003. Zij zijn allen afkomstig uit Dordrecht en vallen in de leeftijdscategorie 18-26 jaar.

De verdachten opereerden in diverse groeperingen. Enkele groeperingen hielden zich bezig met inbraken in scholen en bedrijven. Hierbij werd voornamelijk computerapparatuur ontvreemd. Deze apparatuur werd vervolgens aan een volgende groepering verhandeld die deze apparatuur op hun beurt middels een opgebouwd netwerk doorverkocht aan vaste afnemers. Deze afnemers zijn afkomstig uit heel Nederland. Enkele afnemers zijn aangehouden. De in beslag genomen apparatuur bleek voornamelijk afkomstig uit Dordrecht en omstreken.

Lopende het onderzoek bleek dat één van de groepen, naast het helen en stelen van computerapparatuur, zich ook bezig hield met de handel in verdovende middelen. Het ging hierbij voornamelijk om de verkoop van verdovende middelen in Dordrecht en in de Hoeksche Waard. Op afroep werden de verdovende middelen afgeleverd aan klanten.

Met het onderzoek, wat ingesteld werd door de Regionale Recherche Dienst en het bedrijfsinbrakenteam loste de politie 30 bedrijfsinbraken dan wel schoolinbraken in de gehele regio op. Het onderzoek wordt voortgezet.

Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.