Denk mee voor een nieuw theater

03 december 2003
Denk mee voor een nieuw theater

PAPENDRECHT - De Papendrechters zijn trots op De Willem vanwege de goede voorstellingen en de gezellige sfeer. Maar het theater is aan vernieuwing toe. De faciliteiten voor artiesten en bezoekers voldoen al lang niet meer aan de eisen van de tijd.

Sinds 1992 zijn er allerlei ideeën voor een nieuw theater geopperd en uitgewerkt. Eind 2002 nam de gemeenteraad er een besluit over, maar dat leidde tot veel weerstand - vanwege de locatiekeuze en de financiële consequenties voor de inwoners van Papendrecht.

Op 28 mei 2003 besloot de raad de bevolking te gaan raadplegen over wat er aan wensen en voorstellen leeft. Organisatieadviesbureau De Beuk kreeg de opdracht een interactief proces te ontwerpen en te begeleiden. Het doel is dat er samen met de Papendrechtse gemeenschap een aantal varianten worden ontwikkeld waaruit de gemeenteraad in april/mei 2004 een keuze maakt. De verschillen in die varianten moeten gaan om de vorm (alleen een theater, een voorziening met meer functies, welke dan) en om de locatie.

Het interactieve proces is van start gegaan met oriënterende gesprekken en op 10 november was de startbijeenkomst. Nu kan iedereen meedoen aan het formuleren van kwaliteitscriteria op de website www.denkmeemetdewillemtwee.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.