De Ouverture komt langs

05 december 2003
De Ouverture komt langs

PAPENDRECHT - In zijn novembervergadering heeft het Algemeen Bestuur van de Culturele Raad Papendrecht besloten ook in 2004 een cultureel festival te organiseren. Dit betekent dat De Ouverture dan zijn tweede editie zal krijgen.
Ook volgend jaar zal het festival worden georganiseerd aan het begin van het nieuwe culturele seizoen in nauwe samenwerking met Theater De Willem. Als locatie is opnieuw gekozen voor het terrein voor de ingang van het theater. In ieder geval keert de kunstmarkt terug en daarnaast zullen er verschillende artiesten optreden, zowel buiten als in het theater.

Evaluatie
In een evaluatie van de eerste Ouverture constateerde het bestuur tevreden te zijn over het programma van De Ouverture 2003 en de kwaliteit ervan. De sectie Amateurkunst, die het grootste aandeel in de organisatie had, werd opnieuw veel lof toegezwaaid.
Het bestuur was wel teleurgesteld over de tegenvallende bezoekcijfers. De Meezingavond en de literaire voordracht op zondagmiddag vormden hierop de positieve uitzonderingen.

Voorbereidingen
Ondertussen zijn de voorbereidingen voor de nieuwe Ouverture al weer begonnen. In de periode tot september zal men zich o.a. buigen over de vraag hoe meer mensen ertoe bewogen kunnen worden de gang naar het festival te maken. De samenwerking met het theater zal nog worden geïntensiveerd. De Culturele Raad kijkt vol vertrouwen uit naar De Ouverture 2004. Voor enige impressies van De Ouverture 2003 kunt u kijken in ons Archief en op www.cultureleraadpapendrecht.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.