Dialezing historie Papendrecht groot succes

16 februari 2005
Dialezing historie Papendrecht groot succes

PAPENDRECHT - In het kader van Papendrecht 900 werd op dinsdag 15 februari 2005 een dialezing gehouden in zalencomplex De Palm. De lezing werd verzorgd door de Historische Vereniging West-Alblasserwaard in samenwerking met een werkgroep, bestaande uit mevrouw H.W.G. van Blokland-Visser en de heren Ph. de Koning, A.H. van Dijk, C. van der Esch en R.H. Boele.

In een bomvolle zaal vertelde Ph. de Koning aan de hand van vele dia's op smakelijke wijze over de historie van Papendrecht. Er werden onderwerpen aangesneden worden zoals de prehistorie, de Romeinse tijd, de grote ontginning, bedijking, Middeleeuwen, dijkdoorbraken, middelen van bestaan, ontwikkeling van het landschap, de verhouding met Dordrecht, verkeer en vervoer, kerkelijke situatie, oude Papendrechtse geslachten en het gemeentewapen met 3 molens.

De Historische Vereniging heeft het voornemen om in november een 2e lezing te organiseren, waarbij er dieper wordt ingegaan op interessante onderwerpen. De datum van deze lezing wordt binnenkort bekendgemaakt. Meer informatie over de Historische Vereniging is te vinden op www.hv-wa.nl

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.