Nul fouten moet dit keer mogelijk zijn

17 november 2009
Nul fouten moet dit keer mogelijk zijn

PAPENDRECHT - Deelnemers aan het Papendrechts Dictee krijgen op 9 december weer de stem te horen van Piet Kaptein. Hij heeft het dictee, dat door Hans Verzijl gemaakt is, reeds ingezien.
 
Kaptein: "Ik noemde het dictee van vorig jaar 'pittig, prachtig en actueel'. Er werden toen veel fouten gemaakt. Gemiddeld 34. De winnares
had 17 fouten. Dit jaar omschrijf ik het dictee als 'gaaf, geestig en gemiddeld'. Het is een leuk verhaal geworden waar voldoende uitdaging in
zit. Maar het is ook een gemiddeld dictee, in die zin dat ik verwacht dat het gemiddeld aantal fouten lager zal zijn dan vorig jaar."
 
Deelnemers moeten volgens Kaptein niet thuis komen met het verhaal dat ze zestig fouten gemaakt hebben. Dat is teveel. En dat is niet bemoedigend. Daarom wordt de moeilijkheidsgraad iets omlaag bijgesteld. "Maar ik tel nog steeds zeker zeventig woorden waar fouten in gemaakt kunnen worden", aldus de neerlandicus. De vierde editie is dus zeker geen appeltje-eitje. Maar toch moet het volgens de opstellers van het dictee mogelijk zijn om foutloos te blijven. Maker Hans Verzijl gebruikt geen woorden waarvan de gemiddelde deelnemer zal denken 'Wat betekent dat eigenlijk?'.
 
Er hebben zich inmiddels 23 deelnemers aangemeld. Maximaal kunnen zestig inwoners van de Drechtsteden meedoen. Aanmelden kan bij Wendy Stam, secretaris van de Stichting Culturele Raad Papendrecht (CRP). Zij is dinsdag en donderdag telefonisch te bereiken op 078-6150496 of via  w.stam@papendrecht.nl. Deelnemers moeten wonen in een van de Drechtsteden. Er wordt gestreden om prijzen in twee categorieën: 15 tot 18 jaar en 18 jaar en ouder. In beide categorieën valt er een eerste, tweede en derde prijs, respectievelijk een irisbon van 75 euro, 50 euro en 25 euro. Het dictee wordt gehouden in zalencentrum De Palm aan de Van der Palmstraat 3 in Papendrecht. De aanvang is om 20.00 uur.
 
Fotobijscrift:
Piet Kaptein, Hans Verzijl en Frans Spaanstra (v.l.n.r.) houden het dictee, de Dikke van Dale en het Groene Boekje omhoog.

 

Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.