Kluifrotonde officieel geopend

02 december 2010
Kluifrotonde officieel geopend

PAPENDRECHT - Samen met ex-verkeerswethouder André van Leeuwen, opende wethouder Wilco Scheurwater woensdag 1 december de kluifrotonde. Beiden trotseerden de snijdende kou en fietsten op een tandem een snelle ronde over het fietspad.

Scheurwater noemde het dubbele verkeersplein een verbetering voor Papendrecht, een verbetering voor de doorstroming van het verkeer en een verbetering voor het milieu. Het drukste punt van Papendrecht is klaar voor de toekomst. De komende twintig tot dertig jaar zijn geen aanpassingen nodig en Papendrecht kan zich nu richten op andere maatregelen die doorstroming, mobiliteit en milieu in Papendrecht en de regio verbeteren. Op het programma staan onder meer herinrichting van het busstation bij het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – Molenlaan, busbeïnvloeding bij verkeerslichten, het knooppunt A15/N3, verkeersveiligheid op de N3 en vervoer over water.

Projectmanager Piet Verhoef van de firma Heijmans benadrukte de uitstekende samenwerking met de gemeente in dit ‘uitdagende project’. Vooral de afstemming met derden, zoals hulpdiensten, Rijkswaterstaat, het feit dat het verkeer zo min mogelijk last mocht hebben van afsluitingen en dergelijke en dat de veiligheid van de werknemers gegarandeerd moest blijven, vergde de nodige creativiteit.

Voordelen van het verkeersplein zijn onder meer de vlottere verkeersafwikkeling, kortere rijtijden voor de bussen. Fietsers en voetgangers kunnen veiliger oversteken door een voorziening waarbij verlichting in de fietspaden knippert wanneer automobilisten overstekende fietsers of bromfietsers naderen. Geluidwerende voorzieningen beperken de verkeersgeluiden voor omwonenden. De nieuwe constructie biedt bovendien voordeel voor verkeer en de ambulancedienst vanaf de Kattestaart: het is nu mogelijk om linksaf te slaan - in de richting van  Dordrecht en Sliedrecht.

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.