Duur verlies Drechtstreek

16 maart 2009

PAPENDRECHT - Tijdens het eerste kwartier van de wedstrijd gebeurde er weinig interessants in het veld. Dubbeldam, dat tweede staat op de ranglijst, speelde zeer afwachtend en Drechtstreek kon pas na een minuut of twintig laten zien dat het naar Dubbeldam was gekomen was om te winnen. Met name Thijs van der Voort kwam enkele malen gevaarlijk voor het doel van keeper Marlon Huijser. Een goede kans van Hans Keesmaat miste net het doel en kort voor rust knalde Van der Voort keihard op de lat. De rust werd bereikt met een 0-0 stand.

In de tweede helft kwam Dubbeldam veel agressiever uit de startblokken en leek Drechtstreek daarmee te overrompelen. Drechtstreek werd teruggedrongen in de verdediging en in de 61ste minuut scoorde routinier Marc van der Net heel slim met een hakballetje na een corner het enige en dus winnende doelpunt van de wedstrijd. Drechtstreek bleek met nog een half uur te spelen niet bij machte om nog te scoren. Een aantal spelers van Dubbeldam ging enkele stevige duels aan waardoor er irritaties ontstonden bij Drechtstreek.

De tijd heeft geleerd dat dit elftal er moeite heeft om daar goed mee om te gaan en dat is jammer want voetballend was Drechtstreek minstens even sterk als Dubbeldam. Pas in de laatste paar minuten kon Drechtstreek nog gevaarlijk worden en gingen enkele ballen rakelings naast het doel. Opvallend was in de laatste minuut nog een actie van scheidsrechter Rutgers die een speler van Dubbeldam geel gaf voor een overtreding in het strafschopgebied en toen zonder Drechtstreek zelfs maar een vrije trap te geven, verder liet spelen. Dat zorgde voor verbazing bij voor- en tegenstanders maar het leidde niet tot een strafschop en dus ook niet tot de zo verdiende ene punt.

Volgende week is er voor Drechtstreek geen competitie programma maar daarna volgen er twee thuiswedstrijden tegen Heukelum en Papendrecht.