Nieuwe fase aanleg duurzaam veilig verkeerplein

16 september 2010
Nieuwe fase aanleg duurzaam veilig verkeerplein

PAPENDRECHT - Op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 legt de gemeente een duurzaam veilig verkeersplein aan in de vorm van een zogenoemde kluifrotonde (een dubbele rotonde). Met de aanleg van het verkeersplein verbetert de doorstroming van het openbaar vervoer en het overige verkeer op het kruispunt.

Het werk wordt gefaseerd uitgevoerd. In de afgelopen periode zijn rijbaanverbredingen en uitbreidingen van de aansluitende wegen van het duurzaam veilig verkeersplein aangelegd. Het verkeer werd geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Binnenkort wordt gestart met de aanleg van het verkeersplein onder en aan beide kanten van het viaduct van de N3.

Rondom deze werkzaamheden wordt een tijdelijke rijbaan gelegd, zodat er als het ware een grote enkelbaans rotonde ontstaat. Het verkeer op deze rotonde krijgt voorrang. De voorrang wordt zonder verkeerslichten geregeld met de gebruikelijke verkeersborden en verkeerstekens.

Omschakeling naar de tijdelijke rotonde De omschakeling naar de tijdelijke rotonde vindt plaats tijdens de avond / nacht van donderdag 16 september vanaf 21.00 uur tot vrijdagmorgen 5.00 uur. Tijdens deze periode is er op de Burgemeester Keijzerweg onder het viaduct van de N3 geen doorgaand verkeer mogelijk. De toe- en afritten van de N3 blijven wel bereikbaar. Doorgaand verkeer wordt in deze avond en nachtelijke periode via de route Burgemeester Keijzerweg – Kennedylaan – Willem Dreeslaan – Pieter Zeemanlaan – Burgemeester Keijzerweg , en vice versa, tijdelijk omgeleid. Vanaf vrijdagmorgen 17 september zijn alle richtingen op het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3 via de tijdelijke rotonde weer beschikbaar. Openbaar vervoer (Arriva) Tijdens de omschakeling rijdt het openbaar vervoer een alternatieve route. Dit zijn een beperkt aantal ritten op donderdagavond 16 september. Halte Viaduct N3 Oost (kant tennishal) In de nieuwe fase met de tijdelijke rotonde komt halte Viaduct N3 Oost (kant tennishal) vanaf vrijdag 17 september tijdelijk te vervallen.

  • Richting Dordrecht (buslijnen 13 en 15) Rotterdam (buslijn 187): noodhalte op Burgemeester Keizerweg nabij verkeerslichten met Pieter Zeemanlaan.
  • Richting Dordrecht (buslijn 14): vervangende halte Pieter Zeemanlaan.

Let op! Overstappers op buslijn 13 hebben geen goede overstapaansluiting op buslijn 13. Reizigers met bestemming Albert Schweitzer ziekenhuis Dordtwijk kunnen beter doorrijden naar Dordrecht Centraal Station en daar overstappen op buslijnen 7, 13, 16 of 19. Wel rekening houden met extra reistijd.

Naar verwachting is het nieuwe verkeersplein eind 2010 klaar. Op www.papendrecht.nl vindt u de actuele informatie en verkeersomleidingen rondom het kruispunt Burgemeester Keijzerweg – N3

Gerelateerde straten:
Meer over:
Cookies

Deze website gebruikt noodzakelijke cookies voor een correcte werking en analytische cookies (geanonimiseerd) om de statistieken van de website bij te houden. Marketing cookies zijn nodig voor laden van externe content, zoals YouTube-video's of widgets van Sociale Media. Zie ons cookiebeleid voor meer informatie, of om je instellingen later aan te passen.